23948sdkhjf

Standarder for tøjstørrelser får en makeover

Nye internationale standarder for, hvordan kroppen skal måles, skal være med til at sikre, at tøjet passer.
De internationale standarder, der definerer, hvordan og hvor kroppen skal måles, når man skal beregne tøjstørrelser (ISO 8559-serien), er netop blevet opdaterede.

Det fortæller Dansk Standard i en pressemeddelelse.

Tøjstørrelsernes dimensioner og mål varierer i dag på tværs af mærker og landegrænser pga. antagelsen om forskellige kropsformer.

De opdaterede standarder skal danne basis for en mere ensartet størrelsesmærkning og skabe en fælles referenceramme for producenter verden over.

- For at kunne fastsætte størrelserne har tøjproducenter behov for at vide, hvordan de forskellige kropsdele måles, så dimensionerne bliver korrekte. De opdaterede ISO-standarder hjælper med netop dette, og angiver universelle størrelsesmærkninger og en universel referenceramme. Standarderne indeholder bl.a. piktogrammer og antropometriske definitioner, som bliver mere og mere almindelige i takt med, at 3D scanning og 3D konstruktion bliver udbredt, siger Mette Juul Sandager, konsulent i Dansk Standard.

Standarderne i ISO 8559-serien, der nu er blevet opdaterede, giver retningslinjer for tøjproducenter, så de kan udarbejde størrelses- og kropsformprofiler baseret på forskellige befolkningstyper.

Dermed bliver det lettere at skabe alle former for beklædning og mannequindukker.

Standarderne skal bl.a. være med til at øge kundetilfredsheden og mindske returvarer som følge af dårlig pasform.

Samtidigt betyder den fælles referenceramme for tøjstørrelser, at oplysninger på tøjmærker kan forenkles for kunderne, og at samhandel af tøj på tværs af landegrænser bliver lettere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094