23948sdkhjf

Coop og Altan.dk udvikler specialdesignede altanmøbler

Opførelsen af altaner i byerne er i rivende udvikling. Og for mange af landets altanejere er det vigtigt at udnytte pladsen på de ekstra kvadratmeter optimalt. Det stiller krav til altan-møblers funtionalitet.

Vores kunder har længe efterspurgt lækre møbler, der er designet specifikt til altanen. Interessen for boligindretning er virkelig eksploderet de seneste år, og vi kan se en tendens til, at mange også gerne vil gøre noget ud af uderummet på altanen. Derfor vil vi gerne tilbyde vores kunder, at de kan indrette den altan, vi har sat op, med innovative kvalitetsmøbler, siger Ulrik Knudsen, Profil & Brand Manager i Altan.dk, der årligt opsætter mere end 3.000 altaner i Danmark.

Tre års udvikling
Derfor har Altan.dk og Coop over de seneste tre år udviklet møbelserien Upon, der gør det muligt at udnytte den sparsomme plads på altanen.

 - Vi synes, det var et rigtigt interessant projekt. Vi indgik samarbejdet med Altan.dk, fordi vi kunne se deres idé med det samme. Møblerne var unikke, fordi der ikke fandtes noget lignende på markedet. Siden 2014, hvor vi startede samarbejdet, er der blevet skrevet rigtig meget om det gode altanliv i boligmagasinerne. Hos Coop kunne vi se, at trenden var kommet for at blive, men vi var ikke selv gode nok til at tænke altanmøbler ind i vores sortiment, siger Dorte Larsen, indkøber i Coop.dk haveliv, og fortsætter:

- For os er det en blåstempling, at Altan.dk stod bag projektet, fordi de er eksperter i og førende inden for altaner i Danmark. Vi synes, det giver produkterne en ekstra dimension.

Hæng op, fold ud og nyd livet
Upon-serien består af en bænk, et bord, to stole og to hylder, der alle er sammenklappelige og benløse. Altanmøblerne fås både i olieret teak og sortlakeret akacietræ.

 - Vi udnytter de lodrette kvadratmeter, fordi møblerne monteres på altanrækværket eller væggen. Hele tanken bag er, at altanen skal rumme mange ting. Når Upon-møblerne ikke er i brug, er der stadig plads til, at solsengen kan komme frem, tørrestativet stilles ud, eller at barnet kan sove til middag i barnevognen. Det handler om at få mest muligt ud af sin altan, og det har vi fundet en løsning på, forklarer Ulrik Knudsen.

Hvert altanmøbel sættes op ved hjælp af en ramme i enten rustfrit stål eller sortlakeret metal, der er specialudviklet til møblerne, og som monteres på altanens rækværk.

Coops erfaringer har givet bonus
Ifølge Ulrik Knudsen fra Altan.dk har Coop været en uvurderlig hjælp i den tre år lange proces, fordi Coop har gode erfaringer med at producere møbler.

 - I Coop har vi meget høje kvalitets- og sikkerhedskrav. Derfor har vi undervejs i processen været med til at vælge materialerne og teste møblerne, der hele tiden er blevet forbedret og forfinet. Vi går meget op i, at produkterne skal være sikre, holdbare og stærke nok – det gælder især også, når møblerne skal hænge på en altan, siger Dorte Larsen.

Og nu er altanmøblerne altså en realitet.

- Altanmøblerne er blevet så flotte. Vi er virkelig stolte over resultatet, som vi synes er blevet super godt. Det har været en rigtig sjov og udfordrende proces, og vi er glade for, at Altan.dk tog initiativ til samarbejdet, siger Dorte Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125