23948sdkhjf

E-handel presser butiksliv

Frem mod 2030 vil 6 procent af alle dagligvarer blive købt på nettet mod 2 procent i dag. 30 procent af handlen med møbler, tøj og andre udvalgsvarer vil til den tid foregå med nogle få klik på nettet mod 20 procent i dag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forudsigelserne er fremsat i en ny analyse, som Institut for Center-Planlægning (ICP) netop har offentliggjort. Det lyder måske ikke som en voldsom stigning, men rapporten gør det klart, at der er behov for at tilpasse blandt andet de nordsjællandske byer til en fremtid, hvor behovet for butikskvadratmeter falder, og kundernes forventninger og handelsmønstre ændrer sig.

- I virkeligheden er det en udvikling, vi har set igennem mange år, men e-handlen er med til at forstærke koncentrationen, siger Per Nyborg, adm. direktør i ICP.

Landets fem største byer vil være de største vindere i den udvikling, men i Nordsjælland er det de gamle købstæder, Helsingør, Hillerød og Frederikssund, der står til at klare sig bedst. Uanset hvad kræver det dog en indsats, så byerne også får andet at tilbyde end handel. Samtidig skal handlen være så fleksibel som muligt, så kunderne kan købe på nettet og bytte i butikkerne, lyder det fra ICP.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109