23948sdkhjf

Moderniseringen af planloven er nu på plads

I går vedtog Folketinget lovforslaget om modernisering af planloven, der giver kommuner, borgere og virksomheder i hele landet bedre muligheder for at skabe vækst og udvikling, samtidig med, at der værnes om landskaber, natur og miljø.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for, at Folketinget i dag har vedtaget moderniseringen af planloven. Moderniseringen fjerner vækstbarrierer i den fysiske planlægning og er et vigtigt skridt til fremme af vækst og udvikling i hele Danmark. De nye udviklingsmuligheder i blandt andet landdistrikterne og detailhandelen er nu en realitet, der kan komme ud og virke i hele landet til gavn for både virksomheder og borgere, samtidig med, at vi beskytter miljøet og en righoldig natur, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Det vedtagne lovforslag følger op på aftalen mellem regeringen, S og DF om Danmark i bedre balance - Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder i hele landet fra juni 2016.

Med moderniseringen af planloven får kommunerne øget råderum og en række nye muligheder i planlægningen, som i højere grad kan understøtte lokale initiativer og udvikling.

Samtidig skønnes moderniseringen af planloven at give et varigt løft af væksten i samfundet med ¾ mia. kr.

Moderniseringen giver bl.a. nye udviklingsmuligheder i kystområderne, nye muligheder i landdistrikterne til fremme af bosætning og erhverv, bedre rammer for produktionsvirksomheder, bedre udviklingsmuligheder for detailhandel og bedre muligheder for brug af danske sommerhuse - pensionister kan nu bo i deres sommerhus hele året allerede efter 1 års ejerskab, sommerhuse må generelt benyttes i en større del af året, og der kan udlægges nye sommerhusgrunde.

Desuden bliver mere fleksible rammer for byudvikling en realitet. Derudover imødekommes kommunernes og erhvervslivets efterspørgsel efter mere fleksibel og smidig administration.

- De nye udviklingsmuligheder går hånd i hånd med beskyttelse af landskaber, natur og miljø.. Nu er det op til virksomheder, borgere og kommunerne at gøre brug af de nye rammer til gavn for udviklingen i hele Danmark, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Anvendelse af de nye muligheder vil blive fulgt i en årlig redegørelse herom til Folketinget.

Moderniseringen træder i kraft den 15. juni 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093