23948sdkhjf

Salget af smertestillende medicin til børn er steget markant

Der er tale om et svagt smertestillende middel, men det skal ikke bruges ukritisk, pointerer Lægemiddelstyrelsen.
Børnefamilier køber langt flere pakninger af Panodil Junior i dag, end det var tilfældet i 2000.

Det viser statistik fra Medstat.dk.

I 2000 blev der solgt knap 278.000 pakninger af Panodil Junior i flydende form eller pilleform. I 2015 blev der solgt knap 473.000 pakninger.

Men selvom Panodil Junior er et svagt smertestillende middel, så er det kun noget, man skal bruge, hvis det er nødvendigt. Det siger chefkonsulent i Lægemiddelstyrelsen, Line Michan, til DR Syd .

- Selvom det kan fås i en flydende form, der smager sødt, så er det altså medicin, og det skal ikke bruges ukritisk, siger hun.

Line Michan pointerer dog samtidig, at det er vigtigt, man ikke skræmmer forældre fra at bruge Panodil Junior.

- Hvis ens barn er sygt. Det kan være med høj feber, influenza eller lungebetændelse, så skal man ikke være bange for at bruge Panodil Junior, for det er en mild type smertestillende medicin. Men man skal altid følge doseringsvejledningen, der følger med i pakken, siger hun til DR Syd.

Jørgen Skadborg, der er formand for de praktiserende læger i Syddanmark, kan ikke forklare stigningen i salget af Panodil Junior. Men han vurderer, at noget af forbruget muligvis kan skyldes, at forældrene er pressede på jobbet.

- Jeg iagttager i hvert fald blandt patienterne, at der er en tilbøjelighed til, at Panodil Junior bliver brugt, så man kan aflevere barnet i institution hurtigere, og det er en ulykkelig udvikling, siger han til DR Syd og tilføjer:

- Jeg tror, at hr. og fru Danmark helt generelt er presset på arbejdsmarkedet, og så bliver man nødt til at aflevere barnet, selvom man helst ville have brugt en dag mere på sofaen med barnet.

Salget af Pinex Junior er ligeledes steget i perioden. I 2015 blev der solgt 45.000 pakninger i flydende form eller pilleform. I 2007, som er det første år, man har sammenlignelige data fra, blev der solgt cirka 34.200 pakninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188