23948sdkhjf

Medicobranchen er Danmarks vækstmotor

Både beskæftigelse, omsætning, eksport og BNP-bidrag er vokset i de sidste år
Ny branchestatistik fra Medicoindustrien viser at medicobranchen i Danmark vokser på næsten alle parametre. Både beskæftigelse, omsætning, eksport og BNP-bidrag er vokset i de sidste år, og branchen udgør en betydelig del af den danske life science-sektor.

Medicobranchen er fællesbetegnelsen for alle de virksomheder, der producerer, sælger eller på anden måde beskæftiger sig med medicinsk udstyr, som kan være vidt forskellige produkter fra MR-scannere over pacemakere til plastre og kontaktlinser.

- Som analysen viser er medicobranchen en branche af en vis størrelse, der viser vækst på stort set alle parametre. Sammen med de andre life science-områder – pharma og biotek – er medico et af de områder, der kan skabe vækst i Danmark både nu og på langt sigt, siger Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien.

I Danmark leverer Medicobranchen helt overvejende til det offentlige sundhedsvæsen.

Det betyder, at politiske beslutninger påvirker branchen både negativt og positivt. Bl.a. derfor nedsatte regeringen i efteråret et vækstteam for life science, der skulle kigge på, hvordan man politisk kan skabe bedre vilkår for life science branchen.

Vækstteamet offentliggjorde deres rapport i marts måned, og anbefaler blandt andet at man sikrer startupvirksomheder bedre adgang til kapital, sikrer, at myndighederne har tilstrækkelige ressourcer til at overvåge branchen og godkende nye produkter og endelig, at man har et sundhedsvæsen, der belønnes for at investere i ny teknologi.

- Det danske markeds strategiske betydning kan ikke overvurderes. Kan man vise ude i verden at det danske sundhedsvæsen bruger de nyeste produkter, er det alt andet lige lettere at øge eksporten. Desuden høster sundhedsvæsenet en gevinst gennem effektiviseringer og større patienttilfredshed, samt ikke mindst bedre behandling ved at investere i ny teknologi. Jeg håber derfor meget at regeringen vil omsætte vækstteamets anbefalinger til konkrete tiltag, siger Peter Huntley, direktør i Medicoindustrien.

Medicoindustrien er brancheorganisationen for virksomheder, der i Danmark udvikler, producerer, sælger eller på anden vis har interesse i medicinsk udstyr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078