23948sdkhjf

Kosttilskud er en milliardindustri

Kosttilskudsbranchen i Danmark har udviklet sig til en milliardindustri, selvom de fleste danskere slet ikke har brug for kosttilskud.

Danskernes appetit på kalcium, vitaminer og fiskeolie er svulmet til milliardklassen, og det giver tårnhøj indtjening i en række kosttilskudsvirksomheder, skriver Finans.

Alene det seneste år indtog danskerne kosttilskud og naturlægemidler for mere end 1,2 mia. kr., viser tal fra Euromonitor International.

- Det vil fortsat være attraktivt at sælge kosttilskud i Danmark de kommende år, og jeg er ikke i tvivl om, at behovet vil være der, siger Henning Søgaard, administrerende direktør i Orkla Care A/S, der sidder på omkring en tredjedel af det danske marked for kosttilskud.

Branchekilder vurderer nemlig over for Finans, at overskudsgraden på stribevis af produkter ligger helt oppe omkring 50 pct. Det er et niveau, som selv de bedst indtjenende medicinalvirksomheder i verden som Novo Nordisk vil sende blikke af misundelse efter.

Intet tyder på, at markedet vil falde de kommende år. I Danmark bliver der fortsat flere ældre, og de lever længere.

Som følge heraf er det særligt produkter som kalciumtilskud, D-vitamin og Omega 3-fiskeolie, der forventes at opleve øget salg. Det giver gode muligheder for de velindtjenende virksomheder. Som eksempel tjente Pharma Nord, der ikke er vendt tilbage på Finans' henvendelse, hele 88 millioner kroner på driften ud af en omsætning på lige over 400 millioner kroner, skriver Finans.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094