23948sdkhjf

Ny forskning: God ledelse kan forebygge stress

Ledere, der har succes med at forebygge stress, har en særlig måde at gribe problemerne an på, viser ny forskning
Ny forskning viser, at ledere der prioriterer at tale med deres medarbejdere, og dermed få en fornemmelse for, hvordan den enkelte trives, så de kan agere på det, har mere succes med at forebygge stress og dermed langvarigt sygefravær.

- Det være en rigtig god ide også at sætte de uformelle samtaler i system, for eksempel ved at sætte sig et mål om, at man skal gå en runde, se sine medarbejdere i øjnene hver uge og høre hvordan de trives, siger psykolog, ph.d. Tanja Kirkegaard fra Arbejdsmedicin Hospitalsenheden Vest ifølge Videncenter for Arbejdsmiljø.

I en artikel beskriver Videncenteret, hvordan de ledere, der er særligt gode til at forebygge stres har specielt fokus på fire punkter:

De er gode til at være tydelig i forventningen til medarbejderen, at skabe en åben og kollektivt orienteret kultur blandt medarbejderne, at være fleksibel i de beslutninger der træffes og at handle aktivt i forhold til medarbejdernes problemstillinger.

- En fordel ved en åben og kollektivt orienteret kultur er desuden, at medarbejderne støtter op om hinanden, også ift. at henvende sig til lederen, hvis de oplever at en kollega har brug for støtte, siger organisationspsykolog og ekstern lektor ved Københavns Universitet, Janne Skakon der er den anden af de to forskere bag undersøgelsen.

Hvis lederen har meget mere end 20 medarbejdere under sig kan det være en udfordring at nå hele vejen rundt og tale med alle i løbet af en uge, fremgår det af Videncenter for Arbejdsmiljø's artikel.

Man kan finde hele artiklen samt forskernes rapport hos videncenteret her

Videncenter for Arbejdsmiljø blev oprettet i 2005 som en del af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079