23948sdkhjf

Familieejet møbelforretning fejrer 130 år

Siger man dansk design, må man også sige Bolighuset Ry. Virksomheden, der gennem fire generationer har udviklet sig fra en snedkerforretning med eget værksted til en 1.000 kvm. moderne møbelforretning, kan i år fejre 130-års jubilæum.

Det var et eksporteventyr, der tilbage i 1950’erne for alvor satte gang i væksten i den lille forretning. På dette tidspunkt var begrebet ”Danish Modern” begyndt at vinde frem, og det ansporede Viggo Rasmussen og sønnen Mogens Rasmussen til at tage chancen, da en møbelfabrik i Ry begyndte at fremstille møbler designet af Hans J. Wegner.

Far og søn skabte et salgskatalog med danske møbelklassikere og priser tiltænkt amerikanske soldater i Tyskland. En satsning, der satte Bolighuset Ry på verdenskortet.

I dag kan bolighuset fortsat byde på et udvalg møbelklassikere, men mange nye designmærker er også at finde i sortimentet.

Historien om møbelforretningen startede i 1889, hvor grundlægger Christian Rasmussen åbnede sin snedkerforretning i Ry med eget værksted i kælderen og privatbolig samt forretning i stueetagen. Her blev der produceret alt fra ligkister til lænestole. En spirende forretning, der voksede og tog form - og ligeledes gjorde familien, der frem til 1998 har boet på 1. sal i Bolighuset Ry.

I dag er alle etager inddraget til forretning og kontor. Siden 2016 er Bolighuset Ry ejet af 4. generation, søsterparret Anne Juhl og Mette Juhl Rasmussen, og drives til daglig af butikschef Tanja Ahlmann.

130-års jubilæet markeres med en stor jubilæumsweekend d. 6. og 7. april.

FAKTA: 130 år, kort fortalt

  • 1889: Bolighuset Ry bliver etableret af Christian Rasmussen, der sammen med hustru Oline Rasmussen åbner snedkerforretning og værksted kombineret med privatbolig på Kyhnsvej 6, 8680 Ry.
  • 1925: Forretningen overgår til sønnen, snedker Viggo Mogensen, som ombygger forretningen og udvider med blandt andet et nyt maskinværksted.
  • 1950'erne: Viggo Rasmussen samarbejder med sin søn, Mogens Rasmussen, om at starte et eksporteventyr til USA, og sammen får de sat Ry på verdenskortet
  • 1969: Mogens Rasmussen overtager Bolighuset Ry. Årerne efter bliver værkstederne nedlagt og indrettet til udstilling. Mogens træffer samtidig beslutningen om kun at sælge møbler, som repræsenterer ”Danish Modern”.
  • 1980’erne og 1990’erne: Mogens Rasmussen udvider forretningen og familien Rasmussen flytter i slutningen af 1990’erne ud af privatboligen på 1. etagen, som efterfølgende bliver inddraget til udstilling og kontor.
  • 2008: Forretningen gennemgår den hidtil største ombygning, så Bolighuset Ry nu råder over 1.000 kvm. møbeludstilling.
  • 2016: 4. generation tager over i virksomheden, i form af søsterparret Anne Juhl og Mette Juhl Rasmussen. Butikken drives til daglig af butikschef Tanja Ahlmann.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094