23948sdkhjf

Store problemer med kiosker i København

I sidste uge besøgte kontrollanter sammen med politiet en række kiosker, og de færreste kunne redegøre ordentligt for, hvor deres varer kom fra.

Tirsdag besøgte Fødevarestyrelsens kontrollanter sammen med kontrollanter fra Skattestyrelsen og politiet en række kiosker i København, og det var ikke nogen god oplevelse. 

Kun én ud af ni kiosker fik ingen anmærkning, og syv af ni kiosker fik decideret beslaglagt varer, skriver Dansk Handelsblad

– Vi gennemførte sammen ni kontroller, hvoraf der blev varslet bøder i de fem på grund af utilstrækkelig eller manglende sporbarhed. Der blev beslaglagt varer i syv virksomheder; der var således kun to virksomheder, hvor sporbarhedsdokumentationen var ”ok” – altså at de kunne vise fakturaer på de varer, som blev udtaget til sporbarhedskontrol. I en virksomhed blev der indskærpet ejerforhold og hygiejne, fortæller Michael Rosenmark, der er rejseholdschef for fødevarerejseholdet.

Aktionen blev gennemført som en del af et øget samarbejde imellem Fødevarestyrelsen, Skattestyrelsen og Københavns Politi for at opfange hælervarer. 

Der er planlagt fem større aktioner i kioskmiljøet i løbet af 2019. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078