23948sdkhjf

Dagli´Brugser vil kæmpe for Udkantsdanmark

375 Dagli´Brugser frygter, at mange landsbyer vil miste deres dagligvarebutik, når lukkeloven forsvinder. Nu går de til modangreb med en ny ”borgmester-strategi”.
Fra oktober fjernes den sidste rest af lukkeloven og alle butikker må holde åbent hver søndag.
Det vil flytte omsætning for over en milliard kr. fra de små byer til de store, frygter Coop. Det giver en ny udfordring for lokalbutikkerne, der ofte er den sidste tilbage i byen.

For at imødegå den udvikling investerer Dagli´Brugsen og ejerne – FDB og brugsforeninger – et millionbeløb i den fremtidige overlevelse. Samtlige 375 uddelere har i år gennemgået den såkaldte ”borgmesteruddannelse.”

- Ideen er, at vi vil mobilisere alle kræfter for at styrke Dagli´Brugsen som det lokale omdrejningspunkt og mødested, siger kædedirektør Niels Karstensen, Dagli´Brugsen.

Vil være lokalt omdrejningspunkt
Som eneste dagligvareforretning med tillægsfunktioner som posthus, medicinudlevering, håndkøbsudsalg mv. mener Coop, at Dagli´Brugsen allerede i bred forstand er et lokalt samlingspunkt. Men sammen med ejerne, de medlemsvalgte butiksråd og bestyrelser, foreninger og borgere vil butikken skabe endnu flere kundeaktiviteter, der kan øge sammenholdet i de lokale samfund.

- Vores uddelere vil som en god gammeldags ”borgmester” tage ansvar for byens borgere. Det sker for eksempel ved, at byens bibliotek rykker ind i Dagli´Brugsen og ved at lave flere arrangementer; fra temaaftner om mad og økologi til vinsmagninger og workshops om bagning. Kun fantasien sætter grænser. Som en af vores meget aktive uddelere har sagt det: Vi adskiller os fra de andre på markedet ved at give en del af vores overskud tilbage til samfundet, siger Niels Karstensen.

Han har præsenteret projektet for Minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, og håber, at ministeren kan se perspektiverne for de mange mindre byer, hvor den sidste dagligvarebutik mange steder er livsnerven.

Dagli´Brugsen består af 375 butikker med en samlet omsætning på omkring 9 mia. kr. De fleste er ejet af lokale brugsforeninger, den resterende del er ejet af Coop, der igen er ejet af FDB og de 1,8 million medlemmer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141