Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal Metal NO Metal SE Detail Transport Træ/Møbler Overblik
 

Smørrebrød er hipt igen

- Af Henrik Denman, Dansk Handelsblad

Det klassiske, danske smørrebrød er vendt tilbage og er ved at blive mere hipt end nogensinde.

Arla Foods mærker, at danskerne på ny tager smørrebrødet til sig. Smørrebrødet vinder frem i mange afskygninger, både smørrebrøds-forretninger og supermarkeder har stigende salg, og flere danskere efterspørger et godt stykke smørre-brød, der er lækker og sund mad til hverdag og fest.

Arla Foods sælger ikke blot mere smør, men hos Arla Karolines Køkken, hvis hjemmeside besøges af over en halv million brugere om måneden, har man bidt mærke i smørrebrødets comeback:

Læs også: Efter fedtafgiften: Arla hæver priserne

- Vi oplever generelt en større interesse for smørrebrød og al anden mad, der er retro. Det kan jeg godt forstå, for smørrebrød har mange fordele i hverdagen. Det kan forberedes i god tid, det er let at lave børnevenlige udgaver, og man kan servere et festmåltid af forskellige køleskabsrester, siger Tove Færch, der er opskrifts- og inspirationschef hos Arla Karolines Køkken.

Læs også: Arla donerer 15 tons ost til socialt udsatte

Ifølge livsstilsekspert Birthe Linddal, som er ekspert i fødevareforbrug, hænger smørrebrødets succes sammen med, at det passer perfekt ind i en tid med fokus på nem kvalitetsmad af gode råvarer.

- Smørrebrødet har den fordel, at det egner sig godt til den moderne livsstil, hvor folk sjældnere laver mad selv. Det er supernemt lige at smutte ned og hente et par stykker til madpakken, udflugten, uventede gæster eller den dag, hvor man ikke selv gider lave mad, siger hun.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 9.905 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

IKT-vækstaftale med hjælp til danske e-­handels­virksom­heder

6. marts 2015 09:51
Dansk Erhverv

Regeringen og Folketingets øvrige partier er netop blevet enige om en vækstplan, som skal styrke digitalisering og dataanvendelse i dansk erhvervsliv.

Danskerne e-handler næstmest i EU

5. marts 2015 10:06
Dansk Erhverv

Danmark ligger på andenpladsen i EU i forhold til, hvor stor en del af befolkningen, der har handlet på nettet i 2014.

Hey - Forårets poloer fra L.Brador er her!

5. marts 2015 11:05
Skydda Danmark A/S

Poloer i god, kraftig kvalitet og stilfuldt design er blevet et kendetegn for L.Brador. Nu er forårets tre modeller her.

5. marts 2015
4. marts 2015
3. marts 2015
2. marts 2015
27. februar 2015
26. februar 2015