23948sdkhjf

Falske pantmærker for millioner

SKAT afslører massivt snyd med pantmærker på sodavand i København. Mærkerne er kopieret, så kunderne ikke kan se forskel på ægte og falske pantmærker.
SKAT har i samarbejde med politiet og Dansk Retursystem A/S fundet falske pantmærker på dåser og 2-liters flasker med sodavand. Ved 463 kontrolbesøg hos kiosker, grønthandlere og pizzeriaer i København har SKAT i 141 tilfælde fundet sodavand påsat falske pantmærker.

- Med så mange beslag på blot to uger har problemet har vist sig at være større, end vi havde forestillet os, fortæller projektleder i SKAT København Kim Müller.

Læs: Falske pantmærker fupper flaskeautomater

Falskneri på højt niveau
SKAT fik et tip fra politiet om, at der blev sendt store partier falske danske pantmærker fra Kina til en mand i Malmø. Herfra bliver pantmærkerne sendt til firmaer i Danmark. Der er typisk tale om firmaer, der importerer sodavand til Danmark - både fra Tyskland og Østeuropa.

- Det er falskneri på højt niveau. Pantmærkerne er utroligt gode efterligninger, og kunderne har ingen chance for at se forskel på ægte og falske pantmærker. Mærkerne er så godt lavet, at automaterne i supermarkeder udbetaler pant for de tomme emballager, fortæller Kim Müller.

- Flere af de forretninger, vi besøgte, er blevet snydt af distributøren. De bliver selv overrasket over, at deres varer bærer falske pantmærker og fortæller os gerne, hvor de har købt sodavanden, forklarer han.

SKAT har på den måde fundet frem til en række distributører, som nu er meldt til politiet.

Snyd for millioner
Dansk Retursystem A/S har store økonomiske tab for de falske mærker. Kim Müller anslår tabene til at være i millionklassen.

- Vi har konstateret et stort problem, og falske pantmærker vil fremover indgå som en del af vores kontroller, fortæller Kim Müller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094