23948sdkhjf

Ikea holder fast i den historisk høje toplinje

Trods forsyningsbøvl og nedlukninger er Ikea det seneste år lykkedes med at fastholde toplinjen på et historisk højt niveau. 

Det viser et nyt årsregnskab fra kødbollekæmpens danske gren, der tæller varehusene i Aalborg, Aarhus, Odense, Gentofte og Taastrup samt den danske onlinehandlen.

Her er omsætningen steget knapt 100 mio. kr. til 4,9 mia., mens resultatet før skat lander på 347,8 mio. kr. sammenlignet med 349,3 mio. året forinden. Mens resultatet dermed overgår det forventede niveau på 325-330 mio., havde Ikea regnet med større fremgang på toppen.

”Målsætningen for 2020/21 var en omsætningsvækst på 4-5 pct. Grundet nedlukninger af alle varehusene samt manglende varer nåede Ikea A/S ikke dette mål,” skriver koncernen om årets toplinjevækst på 2 pct.

For indeværende år lyder forventningen på en omsætningsvækst i niveauet 1-1,5 pct., og toplinjen forventes således at ramme de 5 mia., mens Ikea forventer et resultat efter skat på 325-335 mio. kr. Klog af skade har ledelsen dog åbnet en kattelem på forventningsfronten.

”Såfremt detailhandlen igen bliver påvirket af nedlukninger grundet Covid-19, vil det forventes at have en negativ påvirkning på resultatet efter skat,” lyder det i årsrapporten.

Ikea A/S er en del af moderselskabet Ingka Group, der driver varehuse i 30 lande.

Læs mere om: IKEA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094