23948sdkhjf

Grænsehandel-gigant gik markant tilbage i coronaramt år

Det kan næppe komme som nogen kæmpestor overraskelse, men grænsehandlen har været præget af et år med nedlukninger og begrænset rejseaktivitet.

Ser man på Fleggaards nye regnskab står det i hvert fald klart, at de ikke har kunnet hente samme salg som før pandemien.

I det skæve regnskabsår, der sluttede i september går omsætningen tilbage fra 6,6 milliarder kroner til 5,7 milliarder kroner, hvilket er et minus på 15 procent. Det skriver Børsen.

Fleggaard Holding står bag både Fleggaard- og Calle-butikkerne i grænselandet, og adm. direktør Jens Klavsen mener, at forklaringen på det knap så pæne regnskab er simpel.

- Jeg er træt af at høre mig selv sige det, men corona er igen en stor faktor. Vi er desværre en virksomhed, som totalt set bliver negativt påvirket af corona og denne gang endnu værre end tidligere, siger han til Børsen.

Udover tilbagegangen på omsætningen er overskuddet også faldet. Fleggaard Holding lavede 322 millioner kroner før skat mod 378 millioner kroner i 2019/2020.

Direktøren uddyber til avisen, at han alligevel ser regnskabet som tilfredsstilende, når man tager situationen med pandemien i betragtning.

Jens Klavsen ser da også lyst på fremtiden for Fleggaard. I et interview med Finans fremhæver han, at kæden er startet op på Click&Collect i flere butikker, og det, tror han på, vil gavne handlen fremover.

- Det er en del af udviklingen. I fred og ro kan kunderne fylde indkøbsvognen hjemmefra med alt fra provianteringsvarer og tungere varer som øl og sodavand. På den måde bliver indkøbsturen mere behagelig, og kunderne kan fylde kurven med de varer, som de finder interessante i butikkerne, siger han til Finans.

Fleggaard Holding A/S
mio. kr. 2020/2021 2019/2020
Nettoomsætning 6614 5652
Resultat før skat 322 378
Årets resultat 238 278
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2021.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094