23948sdkhjf

Ingmars er udlært elektriker hos EL:CON - med to flotte 12-taller

| Medlemsnyhed | Indrykket af EL:CON A/S

Ingmars Jansons er udlært elektriker den 31. december 2018 hos EL:CON i Viborg – og det med to flotte 12-taller og dermed udsigt til at modtage fagets medalje.

Af Mette Riis, HR og kommunikationsmedarbejder, meri@elcon.dk

Det skinner igennem, at her er tale om en fagligt dygtig elektriker. Men el-faget er ikke helt ukendt for Ingmars, for han er faktisk oprindeligt udlært el-montør i Letland.

»Og jeg har arbejdet som el-montør i mit hjemland gennem seks år, inden jeg kom til Danmark. Med min uddannelse som elektriker her i Danmark har jeg fremtidssikret og opgraderet min viden inden for faget«, fortæller Ingmars, der har sagt ja til at fortsætte hos EL:CON i Viborg.

»Ingmars er hamrende dygtig til specielt industriservice og besidder et gå-på-mod ud over det sædvanlige. Så vi er helt tilfredse med, at han ønsker at arbejde videre med det område her i serviceafdelingen. Og han er desuden meget vellidt blandt kollegaerne«, tilføjer serviceleder Jan Kristensen.

Elektriker Thomas Hellerup er Buddy (mentor) for Ingmars: »Han har et godt håndelag med sin baggrund inden for el-faget. Han har ikke brugt sin mulighed for at snakke med mig som Buddy særlig meget, nok fordi han har været godt selvkørende helt fra starten«.

Kommende automationsteknolog
Måske stopper Ingmars ikke sin uddannelsesrække ved den nye status som udlært elektriker. Han har overvejelser om måske på sigt at læse videre til automationsteknolog: »For jeg brænder virkelig for industriservice«.

Blandt andet derfor har han benyttet sig af EL:CONs rotationsordning for lærlinge og tilbragte tre måneder i Automationsafdelingen i Hornslet: »Her fik jeg for alvor øjnene op for mulighederne med automation, det var en rigtig god oplevelse, og jeg har lært mange nye ting om faget«, forklarer han.

Men lige nu og et godt stykke tid fremover er det EL:CON i Viborg, der får den nyudklækkede elektrikers fulde faglige opmærksomhed: »Jeg er virkelig glad for at køre ud på industriopgaver med min gode kollega René (Sjørup, red.), som jeg hele tiden kan lære meget af«.

Derhjemme er det Ingmars kone og lille søn på to år, der er i centrum: »Uh, der er så meget, jeg gerne vil lære og opleve med min lille søn. Men der bliver da heldigvis også tid til interessen for musik, hi-fi-systemer og cykling«, smiler den nye elektriker fra Viborg.

Stort tillykke med svendebrevet Ingmars:-)


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
EL:CON A/S

Ryhavevej 50
8210 Aarhus V
Danmark
EL:CON A/S

Send til en kollega

0.086