23948sdkhjf

Hvor ofte skal man til tandeftersyn?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordiske Annonceindrykning

Det er oftest forskelligt, hvornår man skal til tandeftersyn.

Hvor ofte skal man til tandlæge? Det er et spørgsmål, som mange danskere stiller sig selv. Der er ikke et enkelt svar til dette, da Tandlægeforeningen siden 2015 har opdelt patienter i en henholdsvis grøn, gul og rød kategori. Disse kategorier er med til at fastlægge, hvor ofte du skal til et tandeftersyn.

Grøn, gul og rød kategori
Hvis du ingen aktive sygdomme har i dine tænder, mundhule eller tandkød, så vil du blive placeret i den grønne kategori. Her skal du oftest til tandlæge med 12-24 måneders mellemrum.

Har du en aktiv sygdom i tandkødet, tænderne eller mundhulen, samtidigt med at tandlægen vurderer, at du i fællesskab med tandlægen kan bidrage positivt til din sygdom, så vil du være at finde i den gule kategori. I den gule kategori vil du blive indkaldt til kontrol flere gange om året. Det vil variere, alt efter hvilken sygdom du har.

I den røde kategori vurderer tandlægen, at du ikke selv er i stand til at gøre din tilstand bedre. Her skal du oftere til kontrol, og tandlægen sætter behandlingen og forebyggelsen i gang.

I forhold til spørgsmålet om, hvor ofte du skal til tandeftersyn, så varierer det, alt efter hvilken kategori du befinder dig i. Det anbefales dog, at man minimum tager til tandlægen én gang om året.

Tandlægeskræk og tandeftersyn
Mange danskere har i deres barndom haft en negativ oplevelse ved tandlægen. For nogle har dette resulteret i tandlægeskræk. Selvom man har tandlægeskræk, så er det vigtigt, at få foretaget det årlige tandeftersyn.

Landet over sætter flere og flere tandlæger fokus på denne tandlægeskræk, hvor de tilbyder specielle forløb. Hos Tandlægerne Spentrup tilbyder de netop forløb mod tandlægeskræk. Her får deres patienter en behandlingsplan, smertefri behandling samt en økonomisk overkommelig behandling. Med et forløb mod tandlægeskræk kan du i samarbejde med din lokale tandlæge få opbygget modet til igen at tage til tandlægen.

Undgå den store tandlægeregning
Ligegyldigt om du lider af tandlægeskræk, eller du er bange for tandlægeregningen, så er det vigtigt, at du mindst én gang om året kommer afsted til tandlægen. Om du skal have en kronebehandling eller blot have et tandeftersyn, så er det altid den billigste løsning at tage hyppigt til tandlægen.

Mangler du en ny tandlæge?
Så er Tandlægerne Spentrup, tæt ved Randers, både konkurrencedygtige på prisen, samtidigt med at deres behandling er helt i top.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordiske Annonceindrykning

Send til en kollega

0.089