23948sdkhjf

Teststudie viser stort potentiale for energioptimering af spåntagningsmaskiner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Energirådgivning A/S

Optimerede spåntagningsprocesser kan reducere energiforbruget på spåntagningsmaskiner med over 40 procent per emne. Det viser resultaterne fra et teststudie gennemført af DAMRC i samarbejde med blandt andet Dansk Energirådgivning.

Energioptimering er et vigtigt led i industriens grønne omstilling

Mulighederne for energioptimering i industrien er mange, og hos Dansk Energirådgivning er der fokus på at støtte op om forskning, som kan bidrage til en grønnere fremtid for industrielle virksomheder. Derfor tager Dansk Energirådgivning lige nu del i et forskningsprojekt i samarbejde med DAMRC (Danish Advanced Manufacturing Research Center), som med bevillinger fra ELFORSK undersøger mulighederne for bl.a. produktivitets- og energioptimering af spåntagningsmaskiner.

 

Produktivitetsoptimering giver væsentlige energibesparelser per emne

Resultaterne fra teststudiet ved DAMRC viser, at tap-test-optimering øger det samlede energiforbrug på spåntagningsmaskiner marginalt, men dette opvejes af en produktivitetsoptimering på op til 40,9 procent, hvilket er op til 20 gange større end det øgede kWh-forbrug. Det betyder, at der er en væsentlig energibesparelse at hente per emne.

 

Fra teststudie til energioptimering i industrien

Næste skridt i projektet bliver at afprøve tap-test-optimeringer på spåntagningsmaskiner hos forskellige virksomheder. Til dette formål søges der lige nu virksomheder, som ønsker at få besøg af Dansk Energirådgivning og DAMRC med henblik på energioptimering af spåntagningsprocesser. Da forskningsprojektet er bevilliget af ELFORSK, er det ganske gratis at tage del i forskningsprojektet. Så tøv ikke med at tage kontakt, hvis din virksomhed kunne være interesseret i at få én af de ledige pladser i projektet.

 

Kontaktperson

Peter Mwamoto

Teknisk Projektleder
Mobil: 5114 2850
pm@danskenergiraadgivning.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Energirådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Energirådgivning A/S

Send til en kollega

0.047