23948sdkhjf

Miljørigtig emballage – kend dine certificeringer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scanlux Packaging A/S

Klimadebatten spiller en vigtig rolle for en stor del af nutidens forbrugere – også når det kommer til din emballage. For at navigere i en verden af miljørigtige emballage-løsninger, er der særligt tre miljøcertifikater, du skal kende.

At værne om miljøet er noget vi alle kan støtte op om. Men hvilke miljøcertifikater er der som forhandler at vælge imellem, og hvad gør de? Her er tre certifikater der kan gøre det lettere og mere overskueligt for dig at vælge den rigtige for din forretning. 

FSC® – Sporbarhed for træ- og papirprodukter
Hvis du benytter en emballage i træ eller papir, bør du investere i FSC® certificerede materialer. FSC® arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over. Det gør mærket blandt andet ved at sørge for materialernes sporbarhed.

I FSC®-systemet skal træmaterialet altid kunne spores helt tilbage til det specifikke skovområde, hvor træet er fældet, uanset hvor mange led der er imellem skoven og butikken, hvor det endeligt bearbejdede produkt sælges. 

Blauer Engel – Statsstyret tysk akkuratesse
Blauer Engel er en mærkning for dig, der vil have sikkerhed for, at de emballagematerialer, du bruger, rent faktisk er genbrugsmaterialer.

Mærkningen, der er et initiativ under det tyske miljøministerium, har med sine høje standarder beskyttet både mennesket og miljøet i mere end 40 år. Blauer Engel-mærket kan hæftes på en lang række produkter, men der er samtidig en lang række kriterier, du skal opfylde, for at få tildelt mærket. 

Folkene bag mærket holder også meget øje med de teknologiske fremskridt, som kan forbedre fremstillingsprocesserne. Det betyder, at emballageproducenter kontinuerligt bliver nødt til at forbedre måden, de fremstiller emballagen på, hvis de agter at beholde mærket. 

TÜV AUSTRIA – Hvis du vil sikre dig bionedbrydeligt plastik
TÜV AUSTRIA er for dig, der vil benytte dig af 100% bionedbrydeligt plastik. TÜV AUSTRIA uddeler flere forskellige certificeringer til komposterbare og bionedbrydelige produkter, alt efter hvor produktet kan tænkes at ende op henne.

Som et uafhængigt foretagende, tilbydes alle de samme spilleregler for emballageproducenter, så der kan deles certificeringer ud, som redder jorden fra uhensigtsmæssig brug af plastik, der ikke kan genanvendes eller nedbrydes af naturen. 

Læs den oprindelige artikel her 

[Scanlux Packaging FSC® licenskode er FSC-C126290]

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scanlux Packaging A/S

Kratbjerg 308
3480 Fredensborg
Danmark
Scanlux Packaging A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.062