23948sdkhjf

Sæsonens herre jakke mode - street eller klassisk?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Vi kan mærke det. Efteråret er over os. De lyse timer svinder ind og solen går på hæld. Før vi ved af det, buldrer den nådesløse danske vinter ind over landet, og vi må ty til tykke lag for at holde os varme.

Men vi vil jo ikke bare have en jakke, der holder os varm. Om man er et modedyr eller ej, så skal jakken sidde godt og reflektere vores personlige stil. Når det angår vinterjakker til mænd, er der mange stile at vælge imellem. I denne artikel gennemgår vi de klassiske, de tekniske, de moderne og alt derimellem. 

De moderne
På en mandag morgen i januar vil man allerhelst beholde dynen på. Dét kan man faktisk næsten med pufferjakken - populært italesat som dynejakken. Det er forståeligt en populær model, da den holder elementerne på afstand, og man blot kan nøjes med en t-shirt indenunder. Den kan matches til enhver sæt tøj og tøjstil. 

Apropos stil, så er det de fleste bekendt, at halvfemser moden har gjort sig et comeback. En række trends efterlod vi med god grund i årtiet, men ikke alle bør glemmes. Shearlingfrakken er et glimrende eksempel på, hvordan et stilikonisk design har gjort sig et comeback og igen indtaget fashion-scenen. Den ægte vare er fremstillet i lammeskind med uld foring og en varm pelskrave, men i nyere tid fremstilles de også i læder. Det er en utrolig stilet måde at holde sig varm på. 

De tekniske
Om vi vil det eller ej, så er nedbør er en kendt faktor i vintermånederne. Heldigvis har regnfrakken gjort sig et comeback inden for moden og er derfor at finde i utallige farver, snit og stile. Et kæmpe plus ved regnjakken er, at den kan kombineres med alle klæder. 

Vi har alle prøvet at føle os klam og fugtig, når vi er iført regnjakke, så udover at vælge en model der falder i ens smag, er det vigtigt at vælge en teknisk jakke med et godt ventilationssystem samt med vandtæt lynlås.

Ér funktion og seneste teknologi i fokus, skal man have fat i en teknisk jakke, der på smukkeste vis kombinerer street og sportwear. De er lette, vand- og vindtætte jakker med ventilation, som modstår alle vejrforhold. Hvis det er retningen, du vil i, så kig efter en der er streamlinet, hvilket gør den nem og behagelig at bevæge sig i. Denne type er ikke til formel påklædning, men gør sig bedst i kombinationen med streetwear. 

De klassiske
Lad os kigge på nogle mere klassiske vinterjakker herre-modeller. Hvad bliver mere klassisk end trenchcoaten? Siden modeikonet Burberry leverede de første trenchcoats til det britiske militær, har jakkens brugbarhed nået andre kundegrupper. Det er i dag en jakke, der oser af klassisk elegance, men som også går godt med edgy modetøj. En ‘rigtig’ trenchcoat har 10 knapper, stropper om ærmerne, en bred revers krave, et bælte og slutter et sted midt på eller øverst på låret. Traditions tro er de beige, men de kommer i en lang række farver. 

En type, man også kan få i et væld af farver, er overfrakken, der med sit snit og dobbelt-brystet design er en stilren klassiker inden for herremode. Jakken er oftest lavet af uld og når ned til knæene. Vigtigt med overfrakken er et simpelt snit, og at den passer din figur. Det er et absolut tidløst design, der klæder dig på til både til pendling til arbejde såvel som frokostaftaler og drinks med kolleger. 

Den evige klassiker må dog siges at være parkajakken. Den har som regel et længere snit end almindelige jakker og er i den grad en jakke, som er populær i vinterbilledet, da den er perfekt til mere casual begivenheder og hverdagsbrug. Den holder dig naturligvis også dejlig varm med sin foring og varme hætte. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.094