23948sdkhjf

Door System tilbyder nyt, unikt brandgardin

| Medlemsnyhed | Indrykket af Door System A/S

Den østjyske dørproducent Door System kan nu også tilbyde et nyt og unikt brandgardin, og det giver flere muligheder for effektiv brandsikring.

Europæisk standard er trådt i kraft og har skærpet brandkravene. Door System kan rådgive om den samlede løsning.

Door System vil fremover også kunne tilbyde sine kunder en helt ny generation af brandgardiner, et såkaldt Fibershield®-I brandgardin som alternativ til fx en brandskydeport eller de traditionelle brandgardiner. Det sker gennem et samarbejde med den kendte tyske virksomhed Stöbich, der er kvalitetsleverandør inden for brand- og røggardiner og kan levere løsninger, der er godkendt og CE-mærket i henhold til den nye europæiske standard.

Skrappe krav til Integritet og Isoleringsevne

Fibershield®-I brandgardinet, der er den seneste generation af termisk isolerede tekstilbrandporte fra Stöbich, skal kunne leve op til samme skrappe krav og gennemgå de samme tests omkring Integritet (E) og Isoleringsevne (I) som en brandskydeport. 

Integritet handler om brandgardinets (eller portens) evne til holde branden ude, så ilden ikke spreder sig til den ueksponerede side. Isoleringsevne omhandler brandgardinets (eller portens) evne til holde varmen, den såkaldte strålevarme, fra at kunne antænde materiale på den ueksponerede side.

”Det er virkelig banebrydende, at vi nu kan levere et brandgardin, der kan leve op til de skrappe krav og faktisk erstatte den noget mere massive brandskydeport. Det giver nogle nye muligheder for brandsikring, og det ser vi frem til at kunne tilbyde vores kunder”, fortæller Søren Rahbek, salgschef hos Door System.

Kræver ikke så meget plads

Brandgardiner har den store fordel, at de kun optager meget lidt plads over åbningen og ved siderne i forhold til brandskydeporte. Brandgardiner kan således være en ideel løsning til fx detailhandlen, så der ikke ryger så mange dyrebare vægkvadratmeter til dørløsningen.

Fibershield®-I-systemet er meget fleksibelt og også ideelt til at eftermontere i eksisterende byggeri.

Door System vil kunne tilbyde flere løsninger inden for brandgardiner, herunder en vandret brandaflukning til montage i loftet.

Også røggardiner i sortimentet

Røg dræber flere mennesker end ild i forbindelse med en brand, og derfor er det vigtigt hurtigt og effektivt at kunne afskærme brandrøgen i en bygning. Samarbejdet med Stöbich giver Door System mulighed for også at levere røggardiner som en del af den samlede brandløsning.

Rådgivning om den rigtige brandløsning

Brandløsninger til virksomheder fik ekstra fokus med de nye regler, der trådte i kraft den 1. november i år, og de skærpede krav har også skabt noget turbulens i branchen. Door System har gennem flere år brugt masser af ressourcer på at udvikle og teste efter den nye europæiske standard og kan tilbyde rådgivning til virksomheder, når de skal investere i brandløsninger. De nye skærpede krav og regler betyder, at det der måske tidligere var ok, ikke længere er tilladt. Og når der investeres i nybygninger og ombygninger, er det vigtigt fra starten at få tænkt den rigtige brandløsning ind. Ellers risikerer man at stå med en løsning, der ikke kan godkendes, og der løber ekstra omkostninger på for at realisere projektet. Door System kan sikre, at projektmaterialet udarbejdes korrekt og kan også hjælpe med de nødvendige godkendelser hos brandmyndighederne.

For yderligere oplysninger og spørgsmål om brandløsninger kontakt venligst:

Søren Rahbek, salgschef hos Door System A/S, telefon 42 14 52 02, sr@doorsystem.dk

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Door System A/S

Agerskovvej 16
8362 Hørning
Danmark
Door System A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.065