23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hav en plan på hånden – også når løsningen kører

Det er efterhånden bredt anerkendt, hvor afgørende det er for virksomheder at styrke overblik og indsigt i egne data – samt at anvende dem effektivt og systematisk.

Af: Lasse Bruhn, Vice President, Columbus.

Denne såkaldt digitale transformation bruges bl.a. til at optimere processer, værdikæde og konkurrenceevne samt til at identificere optimale handlemuligheder bl.a. via nye teknologier.

Mange virksomheder har taget hul på indsatsen med udgangspunkt i en af de nye, cloudbaserede virksomhedsplatforme. Primært fordi platformenes alsidighed, modulære opbygning og relativt lette implementering gør dem velegnede som fundament under transformationsprocessen. Bl.a. har brugen af systematiske metoder, som ITIL, gjort det langt nemmere og resultatet mere forudsigeligt. 

Færre er imidlertid klar over, hvor afgørende det er at have en plan for at blive ved med at holde løsningen opdateret og relevant i forhold til virksomhedens behov, når den først er i drift.

Vedligehold det digitale fundament med Application Management i en Evergreen verden
Hos Columbus bruger vi betegnelsen Application Management som fællesnævner for en indsats, der bl.a. har til formål at sikre, at virksomhedens IT-løsninger også fremover:

  • Dækker forretningens og brugernes behov
  • Understøtter virksomhedens processer
  • Kører stabilt og let kan opdateres
  • Adoption af nye teknologier

Men Microsofts dynamiske udviklingsmodel – kaldet ”Evergreen” – er et tveægget sværd, der også gør det nødvendigt at implementere en strategi for, hvordan den digitale løsning skal udvikles, vedligeholdes og styres. Det er den eneste måde, hvorpå man undgår at implementere ikke-standardbaserede løsninger eller processer, der kan give problemer, når løsningen skal opdateres. Eller at forebygge, at en opdatering har uønskede konsekvenser et eller andet sted i din ERP-platform.

Derfor er et centralt element i Columbus’ Application Management-strategi at stille testingrutiner, releaseprocesser og beredskab til rådighed, før der implementeres kode eller nye opdateringer på virksomhedens løsning.

Kom fejl og problemer i forkøbet
For der er vitterlig potentielle udfordringer ved løbende at arbejde på et så kritisk system som en ERP-platform. Også selv om man holder sig til at implementere standardmoduler eller til at lægge gennemtestede opdateringer fra Microsoft på kerneapplikationen. For ude hos hver enkelt virksomhed skal løsningen integrere og arbejde gnidningsløst sammen med en masse andre systemer. Dette samspil foregår dels lokalt på virksomhedens eget system, dels på tværs af løsninger, virksomheden ikke selv har indflydelse på – hos kunder, leverandører, samarbejdspartner osv.

Derfor er det bl.a. vigtigt at teste, at alt spiller, før ny kode slippes fri på driftsmiljøet – samt at have en beredskabsplan klar, hvis noget alligevel går galt.

Begge dele er for øvrigt blandt de områder, hvor vi får fleste forespørgsler fra virksomheder, der på den ene side er klar til at gribe fordelene ved den digitale transformation, men på den anden side også er opmærksomme på, at de nye muligheder også giver nye udfordringer, som de gerne vil have hjælp til at løfte.

Jo hurtigere du som virksomhed kommer på en cloud-baseret platform, jo hurtigere kan din virksomhed høste gevinster fra digitaliseringen. Så hvad venter du på?

Læs mere om Application Management her.

Columbus A/S
Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13228345
P nummer: 1018457497

Send til en kollega

0.047