23948sdkhjf

Transparent forsyningskæde er essentiel for succes i detail

| Medlemsnyhed | Indrykket af Columbus A/S

Det er jo ingen hemmelighed, at en stor del af detailhandlen er gået online. Men hvor digital skal man være for at kunne klare sig i konkurrencen med Amazon, Alibaba og de andre store internationale e-handlere?

Af: Morten Clause, Lead Solution Architect, Columbus.

Forbrugernes krav til kundeservice er sådan set konkrete nok: Du skal være hurtig, fleksibel, effektiv og kunne levere præcise oplysninger til kunderne.

For at kunne imødekomme disse krav, er du nødt til at have en fuldt digitaliseret og dermed transparent forsyningskæde.

Med en transparent forsyningskæde bliver du i stand til at levere optimale kundeoplevelser gennem service og fleksibilitet. Forbrugeren forventer nemlig, at du kan oplyse om varen er på lager, hvor lang leveringstiden er, og især de helt unge vil tilmed vide, om varen er bæredygtigt produceret osv.

For det andet gør gennemsigtigheden, at du ned i detaljer kan analysere, hvor godt din forsyningskæde fungerer. Du kan se, hvor der opstår flaskehalse og forsinkelser i logistikken. Hvilke varenumre, der sælger godt på regnvejrsdage. Om kunderne kommer igen, hvor de kommer fra. Din gennemsnitlige lagerbinding. Hvor hurtigt du reagerer på kundernes henvendelser osv.

En udfordring for især mellemstore detailbutikker og kæder er til fulde at udnytte de enorme mængder af data, som opsamles i hele forsyningskæden.

De fleste er allerede gode til at se på data, der beskriver leveringsperformance, lager omsætningshastighed og den slags. Men det er stadig primært de helt store, der bruger deres data intelligent i forhold til at optimere processerne i forsyningskæden eller til eksekvering af automatiserede beslutninger.

Ved at digitalisere og blive bedre til at bruge data kan du for eksempel reducere leveringstiden og få mulighed for at bygge intelligente forecasts, der forudsiger forbrugernes efterspørgsel.

Læs også min kollega Kristian Noltings blogindlæg om, hvordan man begrænser  returvarer efter perioder med høje omsætninger.

Transparensen – gennemsigtigheden – skal ikke kun omfatte din virksomhed men være til stede på tværs af hele din forsyningskæde. Derfor skal du medtænke underleverandører og salgsleddet, så du kan spore produkterne fra de bliver sat i produktion og til kunden har købt varen.

Kort leveringstid stiller krav til forsyningskæden
Leveringstider er under voldsomt pres. Man taler ikke længere om uger og måneder men snarere dage og i nogle tilfælde timer. Nye teknologier som robotter, machine learning og Internet of Things har for alvor accelereret forsyningskæden. Og en disciplin som forecasting er blevet en stadig vigtigere konkurrenceparameter.

For at kunne sikre en effektiv, stabil og transparent forsyningskæde, er du nødt til at bruge en vifte af forskellige teknologier i en samlet løsning, hvor ERP-systemet udgør det centrale fundament.

Og fordi du som butikskæde med mange produkter, kanaler og lande skal kunne følge med i den stigende kompleksitet, er det nødvendigt at bruge intelligente løsninger baseret på machine learning. For det er for uoverskueligt og komplekst at lade mennesker holde styr på og optimere alle faktorer.

Det har sådan nogle som Amazon for længst fundet ud af at udnytte. Og det skal du også, hvis du vil have succes i fremtidens detailbranche.

Sådan skaber du en transparent forsyningskæde:

  • Udarbejd en digital strategi, hvor hele forsyningskæden og kunderejsen tænkes ind.
  • Få styr på IT-løsningslandskabet og udpeg relevante datakilder.
  • Gør data tilgængelig for hele organisationen.
  • Anvend machine learning (AI) på udvalgte områder, hvor der er mulighed for at automatisere beslutninger.

Prøv desuden at læse vores håndbog om hvordan du bliver datadrevet. Her er en række eksempler og beregninger fra datadrevne virksomheder, vi har arbejdet med hos Columbus inden for finans, salg, indkøb produktion, projekt samt lagerstyring, fragtomkostninger, reklamation og returvarer.

Download håndbogen


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Columbus A/S

Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Danmark
Columbus A/S

Send til en kollega

0.047