23948sdkhjf

Titanium ure - det skal du vide, inden du køber

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Et ur er en essentiel accessory i både herre- og damegarderoben, men det betyder ikke, at alle ved i lige præcis hvilken retning, de skal gå for at finde det helt perfekte ur til netop dem.

Hvis du endnu ikke har fået fingrene i det perfekte ur og ikke ved, hvor du skal begynde, kan du læse denne guide til, hvordan du finder det perfekte ur. I og med et godt ur ofte kan betragtes som en investering, er det nemlig fordelagtigt at vælge rigtigt første gang.

Hvad er titanium ure?
Titanium er et materiale, som blandt andet kan bruges til at fremstille smukke og smarte ure i, hvilket materialet bliver anvendt til ofte, fordi titanium ure har mere end blot én fordel.
For det første er titanium et lettere og stærkere materiale end stål, som der også fremstilles ure i, hvilket gør det mere økonomisk venligt, men også behageligere at bære. Dette er en kendt oplysning for mange, hvad alle ikke ved, er at titanium også er mere allergivenligt, så chancen for du får en allergisk reaktion på uret er meget lille. Dette er de praktiske årsager til, at titaniumuret er værd at lære mere om.
Derudover er det også værd at notere sig nogle af de lækre designs, der kan laves af titanium. Det vil altså blive muligt at finde mange forskellige slags titanium ure, og dermed også næsten umuligt ikke at finde et, der passer til din stil.

Sådan vælger du den rigtige type titaniumsur
Når det kommer til titanium til herrer, er der primært to forskellige muligheder, som du kan vælge imellem, når der skelnes imellem urværket - altså det styrende element i uret. Du kan vælge mellem enten quartz-uret - det velkendte, der drives af et batteri - eller det mekaniske ur, der er den oprindelige type indenfor ure og altså har værdi i form af, at de repræsenterer det oprindelig ur-håndværk.

Quartz-uret
Først er der det mest velkendte ur - og også uret i den prisklasse, som de fleste ønsker at forblive i - nemlig quartz-uret. Quartz-uret er elektronisk og får strøm fra et batteri, hvilket er den model, som langt de fleste af os er velkendte med. Disse kom på markedet i 60erne, og det var altså disse, der medvirkede til, at armbåndsuret blev noget, som langt de fleste ejede og også en del af moden, som vi kender den i dag.
Praktisk set er uret mere præcist end det mekaniske, men det hænder jo selvfølgelig, at batteriet går tør for strøm og dette skal skiftes. Her er der en sandsynlighed for, at uret stillet ukorrekt, men dette er blot noget, som du skal være opmærksom på som bruger af uret. Derudover modstår de bedre stød og slag, og de tåler bedre at blive udsat for et kraftigt magnetfelt. Du kan forvente at uret holder i alt imellem 15-25 år, hvis det behandles pænt.
Som sagt befinder uret sig indenfor den almindelige borgers prisklasse, men der findes dog ure, der koster fra alt mellem to hundrede kroner til tretusind kroner, hvis du vælger til high-end mærke.

Det mekaniske ur
Det mekaniske ur er mere relevant for dig, der godt kan lide det klassiske, da det som sagt repræsenterer de oprindelige ure og det gamle håndværk. Uret er særligt, da det skal trækkes op cirka en gang hver 40. time.
Praktisk set er det som sagt mindre præcist, hvilket skyldes antallet af svingninger, og derfor taber det nogle sekunder i løbet af dagen og bliver altså mere og mere upræcist i løbet af de 40 timer.
Du kan få enten et manuelt mekanisk ur, som du trækker op manuelt, og du kan få et automatisk mekanisk ur, der trækkes op én gang dagligt - de manuelle mekaniske ure findes dog næsten ikke på markedet længere.
Prisen på de mekaniske ure er noget højere end prisen på quartz-urene, da denne starter fra 4.000 kroner og opefter. Dette skyldes, at uret ikke kan masseproduceres, men også at det primært er blandt urentusiaster, at uret er efterspurgt.

Sådan vælger du den rigtige urkasse
Urkassen er selvfølgelig en central del af uret, fordi det er der urværket sidder, og dermed alt det, der får uret til at fungere. Derudover er det også en central del af looket, da det ofte er der blikket lander først, og det er derfor også muligt at få urkasser i alverdens forskellige former, farver og materialer.
Når det kommer til det rigtige valg af urkasse, kan du først og fremmest overveje materialet, og én af mulighederne, som er værd at bemærke, er selvfølgelig titanium netop fordi det er lettere, stærkere og mere allergivenligt end nogle af de andre materialer.
Vælger du en urkasse i Titanium ender du højest sandsynligt i et højere prisklasse, men dette skyldes, at materialet ofte betragtes som bedre end nogle af dem, som urene i de billigere prisklasser er fremstillet i.
Farve og design afhænger mere om, hvad der passer ind i din garderobe, men selvfølgelig også af din personlige stil. Hvis det er et titanium herreure, du leder efter, kan det dog anbefales at matche materialet til for eksempel dit mest brugte bæltespænde, da det vil danne sammenhæng i dit look. Det samme gælder for kvinder, hvor det er en fordel at matche titanium uret til de smykker, som du normalt bærer.

Hvilke titaniumure kan anbefales?
Et brand, som du kan gå efter, hvis du endnu ikke helt ved, hvor du skal begynde at lede, er Seiko ure.
Seiko introducerede allerede kvartsuret i 1958, kun få år efter at urtypen blev opfundet, og de har altså været på markedet i mange år, og dermed har de haft ligeså mange til at perfektionere uret, så det fungerer så godt som fejlfrit.
Seiko titanium ure er dermed et ur, som du kan stole på, og du vil også opleve at finde et bredt udvalg indenfor design - uanset om du ønsker, at det skal være tidløst eller moderne.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063