23948sdkhjf

Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alux A/S

Alux har et komplet produktprogram i alle typer sikringsgitter i RC2, RC3 og RC4. Jalousi godkendt i RC4 op til en bredde på hele 6.000 mm.

Forespørgsler på sikringsgitre, der er godkendte og certificerede efter de nyeste EN standarder 1627–30, bliver flere og flere både i Danmark og andre europæiske lande. Det er efterhånden en del år siden standarderne blev indført, og vi begyndte at teste efter dem. Vi har oplevet, at implementeringstiden har været meget lang, og der er stadig en del forsikringsselskaber, der anvender de gamle og udgående godkendelsesblade fra F & P. Nu ser det heldigvis ud til, at man er ved at skifte spor og anvender gældende standarder.

De mekaniske rullegitre og -jalousier samt faste/aftagelige gitre, som vi producerer på vores fabrik i Silkeborg, gennemgår løbende omfattende tests i styrke og funktionalitet både på fabrikken og på Teknologisk Institut. Testen udføres blandt andet med svingpendul, trykprøvetest med hydraulik og forskellige typer indbrudsforsøg med værktøj. Testrapporter udarbejdes, og derefter kan certifikater udstedes fra certificeringsinstituttet Dancert.

Alux Rullejalousi Safe 4000 har indtil for nyligt været godkendt i RC4-klassen op til en bredde på 2.500 mm, men vi har arbejdet målrettet på at forbedre dette med forstærkninger på flere punkter, og i december 2019 lykkedes det at få jalousiet godkendt i RC4 op til en bredde på hele 6.000 mm.

RC4 er den højeste godkendelsesklasse som anvendes i de sikringsniveauer som forsikringsselskaberne arbejder efter.  De nye standarder, går fra klasse RC1 til RC6, hvor RC5 0g RC6 er beregnet til meget høje sikringsniveauer - nærmest bunkersdøre og lignende.

RC4 testen består som tidligere nævnt af hydraulisk tryktest med tryk på 1000 kg og manuelle indbrudstests, hvor indbrudstiden er minimum 10 minutter.

Det er med andre ord et rullejalousi med en helt unik sikkerhed og langt stærkere end det, der tidligere blev godkendt som F & P rød sikringsklasse. Jalousiet dækker derfor den store efterspørgsel på bedre sikring til både butikker, virksomheder og lagerbygninger, der plages af indbrud.

Alux har et komplet produktprogram i alle typer sikringsgitter i RC2, RC3 og RC4.

Certifikater findes på F & P Sikring – www.sikringsguiden.dk og kan også downloades på www.alux.dk

Se Safe 4000 Jalousi her
Certifikat EN 1627:2011


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alux A/S

Holmbladsvej 4-6
8600 Silkeborg
Danmark
Alux A/S

Billeder & videoer

RC4 certificeret rullejalousi tyverisikring

Send til en kollega

0.063