23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kunsten at lancere en webshop

Hvad bør du tænke på, når du skal implementere en ny e-handelsplatform? Hvilke roller og kompetencer er nødvendige efter opstart - og hvilke opgaver skal udføres dagligt?

Af: Kasper Emil Hansen, Business Development Director, Columbus.

Med mere end 100 e-handelsprojekter på bagen, har vi ofte fået stillet spørgsmål om hvordan man bedst muligt lancerer en webshop. Her er nogle af vores bedste tips!

1 Planlæg operationen i god tid
Et spørgsmål, der ofte dukker op for sent er, hvilken del af organisationen der administrerer webshoppen efter lanceringen. Har du besluttet, hvem der skal foretage det daglige arbejde?

I sådanne projekter består projektteamet ofte af folk fra IT, marketing, salg, kundeservice og måske endda interne projektledere og forretningsudviklere. Når e-handelsplatformen skal implementeres, er det imidlertid ikke ualmindeligt, at den ryger til en salgsafdeling, en marketingafdeling eller lignende uden at have en klar plan for, hvordan den vil blive integreret i virksomhedens daglige drift.

Tænk sådan!
Overvej følgende i god tid: Hvem skal prissætte? Hvem vil berige produkterne med tekst, billeder, video og andet indhold? Hvor skal du hente indholdet fra? Hvem er ansvarlig for at oprette nye produkter? Og måske vigtigere - hvem ejer hjemmesiden?

Start og drift af en webshop betyder, at et antal roller og ansvarsområder skal identificeres og fordeles. Nye processer skal oprettes. Husk: Dine kunder forventer, at en ordre resulterer i, at produktet bliver leveret til det rette sted, rettidigt og til en rimelig pris.

Er det din første e-handelsplatform? Så skal du sandsynligvis tilføje nye roller. Hvis kompetencerne allerede findes i organisationen - kan du frigøre disse ressourcer ved at flytte folk fra deres nuværende opgaver? Hvis viden mangler - har du da mulighed for at rekruttere?

2 Tips til premieren
At ”gå live” med en ny e-handelsplatform er normalt et projekt, der involverer flere dele af virksomheden og et, eller flere, konsulentfirmaer til at håndtere teknologi, design, projektstyring osv. Det kan være udfordrende at få alle brikker til at falde på plads på samme tid, men med høj gennemsigtighed og god kommunikation reduceres risikoen for, at ting falder mellem stole.

Tænk sådan!
Lancér i smug og tør at teste dig selv frem. Få venner og bekendte til at prøve webshoppen, så du kan prøve alle funktioner af på dem, selv returvarer. På den måde kan du registrere svagheder og få chancen for at rette op, inden du aktiverer den store skare.

Et tip til at reducere risici og give dig selv plads til at rette kritiske fejl, selv efter lanceringen er, at introducere den nye platform trin for trin. Begynd for eksempel med at invitere en eller nogle få kunder, der muligvis har haft mulighed for at tænke over designet af ​​løsningen i løbet af projektet.
Forlader du en eksisterende e-handelsplatform til fordel for en ny? Så kan du prøve at sende noget af trafikken til den nye e-handelsplatform og beholde den gamle i en periode.

Se også på de forretningsmæssige KPI'er, der er sat op til lanceringen. Er der for eksempel oplyste mål for leveringskapacitet og leveringstid? Disse nøgletal kan bruges som referencepunkt allerede under smug-lancering.

3 Projektet er afsluttet - hvad sker der nu?
Kort efter lanceringen af ​​en e-handelsplatform opstår der ofte et slags vakuum. De, der internt har bidraget til projektet, har måske skiftet rolle. Projektets omfang kan have været revideret for at opfylde en stram tidsplan, eller det kan have trukket ud over tid, vokset og blevet mere omfattende og dyrere end tidligere antaget.

Tænk sådan!
Der er ofte forventninger om, at en investering i en ny e-handelsplatform meget hurtigt bliver rentabel, men man glemmer, at teknologien ikke løser opgaven på egen hånd. De mennesker, der håndterer det, har en lige så vigtig rolle. Derudover kan det vise sig, at underliggende processer skal gennemgås, samt nye roller og kompetencer tilføjes.

Prøv at have lidt is i maven. Forvent en "Soft launch", hvor du lærer teknologien at kende gennem en konstant eksperimentering og læring, før du kan begynde at se reelle gevinster.

Konklusion
Begynd med at identificere, hvem der skal gøre hvad efter lanceringen tidligt i projektet
Sørg for at teste hele webshoppen og købsflowet korrekt, før du går live
Hav en plan, der strækker sig længere end til lanceringen, og opdel den i mindre dele
Fokusér mindst lige så meget på menneskerne som på den tekniske løsning

Hvis du vil have guidance til at få det optimale ud af din webshop, så tag fat i mig.

Held og lykke med forretningen!

Du kan altid læse mere om Digital Commerce her.

Columbus A/S
Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK13228345
P nummer: 1018457497

Kontaktperson

DG
Dorothea Gam
Marketing manager
+45 29690810 dga@columbusglobal.com

Send til en kollega

0.063