23948sdkhjf

Derfor er billige a-kasser lige så gode som de dyre

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Lægger du vægt på, at din a-kasse skal være så billig som mulig?

Det kan du roligt gøre. Du får nemlig den samme kerneydelse hos alle a-kasserne – uanset om de er dyre, billige eller midt imellem. Vi går her i dybden med, hvorfor nogle a-kasser er billigere end andre, og hvordan du finder den a-kasse, der er bedst til dit behov. 

Mange søger den billigst mulige a-kasse
De fleste har naturligvis lyst til at vælge den absolut billigste a-kasse, de kan komme afsted med. For et medlemskab til en a-kasse er ofte en større post i budgettet, som man gerne vil nedbringe mest muligt. Men mange kan komme i tvivl, om den lavere pris betyder noget for kvaliteten af den dækning, de køber sig til. 

Billigere pris betyder ikke en ringere ydelse
Der er dog slet ikke grund til at have denne bekymring. A-kassernes kerneydelse, den økonomiske understøttelse i tilfældet af arbejdsløshed, er nemlig den samme for alle a-kasser. Den dagpengesats, du har ret til, bliver nemlig ikke bestemt af a-kasserne, men af landets lovgivning. 

Så du får altså den samme dagpengeydelse, uanset om du melder dig ind i en billig a-kasse eller en dyr en af slagsen. På nuværende tidspunkt ligger den maksimale dagpengesats på ca. 19.000 kr. pr. måned. Den konkrete sats, du er berettiget til, bliver bestemt af, hvor meget du har tjent i dit seneste job. Du kan læse mere om satserne hos Beskæftigelsesministeriet

Nemmere at finde de billigste a-kasser
Der findes i dag rigtig mange a-kasser i Danmark, som alle har hver deres priser på medlemskab. Mange oplever det derfor som yderst vanskeligt at få overblik og finde frem til de billigste muligheder. 

Men der er heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig nemt sammenligne priserne på nettet. Du kan for eksempel se en oversigt over de billigste a-kasser her

Vælg en a-kasse, der er specialiseret
Når du har zoomet dig ind på de billigste a-kasser via oversigten, skal du overveje, hvilken en af disse der bedst passer til dig og din karriere. 

De forskellige a-kasser har nemlig forskellige ekspertiser. Nogle er specialister i kommunikations-branchen, andre er specialiserede i håndværksbranchen, og andre igen er særligt gode til selvstændige og freelancere. Og det kan være en stor fordel at melde dig ind i en a-kasse, der har ekspertviden inden for den branche, du befinder dig i. 

Det betyder nemlig, at de ofte kan give dig bedre og mere effektiv rådgivning, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. De kan eksempelvis hjælpe dig bedre med din jobsøgning, da de ved, hvad arbejdsgivere i branchen lægger vægt på, når de skal rekruttere nye medarbejdere. Og skal du opkvalificere dine kompetencer, er de helt inde i, hvilke kvalifikationer du gerne skal tilegne dig for at komme i job igen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063