23948sdkhjf

Moderate forventninger til afkast

| Medlemsnyhed | Indrykket af Colliers International Danmark A/S

Colliers forventer i 2021 et positivt totalafkast på omkring 6% på erhvervsejendomme i Storkøbenhavn – men der er en vis sandsynlighed for yderligere fald i investorernes afkastkrav og dermed kraftigere prisstigninger.

Trods stor usikkerhed på både bruger- og investeringsmarkedet samt nedlukninger og indrejseforbud på grund af COVID-19 bød 2020 på et totalafkast på 9,9%, viser data fra Colliers’ prisindeks for erhvervsejendomme i Storkøbenhavn. Totalafkastet ligger således på niveau med de seneste fem år, som har udvist stabile prisstigninger pænt over inflationen. 

Totalafkastet er i denne sammenhæng altså det gennemsnitlige afkast, man som ejer opnår på en portefølje af storkøbenhavnske erhvervsejendomme. Det relativt høje totalafkast vidner dermed om, at det danske ejendomsmarked forsat har status som en ”sikker havn” i perioder præget af stor usikkerhed.  

Mange investorer var tilbageholdende med at sælge til rabat sidste forår, hvor usikkerheden var størst, mens priserne for erhvervsejendomme i efteråret vendte tilbage til niveauerne fra før udbruddet af COVID-19.  

Læs mere her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Colliers International Danmark A/S

Søren Frichs Vej 38 A
8230 Åbyhøj
Danmark
Colliers International Danmark A/S

Send til en kollega

0.064