23948sdkhjf

Sådan planlægger du en personlig afskedsceremoni

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Det er en naturlig del af livet, at vi skal opleve at miste et menneske, vi havde kært.

Står du midt i sorgen fra et dødsfald, kan du varme dig ved tanken om, at du og dine nærmeste kan planlægge en unik og personlig afskedsceremoni for afdøde.

I denne artikel får du et indblik i, hvilke muligheder du har for at skabe et personlig og mindeværdig afsked.

Ær afdøde med ord
Dét at sætte ord på følelser og relationer, kan godt være en stor udfordring, fordi det er sårbart og ofte privat. Men ikke desto mindre har det en stor indvirkning på os mennesker, når vi står med benene solidt plantet i sorgens kaos og chok. Derfor er det naturligt, at vi synger traditionelle salmer i kirken, hvor smukke vendinger og ord beskriver tabet af afdøde under afskedsceremonien.

Foretrækker du, at afdøde skal forlade jorden med er personligt indslag, der sætter ord på jeres relation, kan du vælge mellem to unikke indslag. Har du modet til det, kan du holde en tale efter ceremonien, men det sætter krav til, at du er i stand til dette. Derudover kan du, hvis du opsøger den rette bedemand, få hjælp til at planlægge et musikalsk indslag, hvor de smukkeste toner og ord skaber en unik afsked.

Kørsel og askespredning
Har afdøde en nær tilknytning til et bestemt område, kan rustvognen køre en omvej fra kirke til krematorium. Det kan binde en fin sløjfe på afskeden, fordi I som pårørende ved, at afdøde er blevet æret med en smuk ceremoni og en køretur i sit yndlingsområde. Derudover kan I planlægge en anderledes kørsel, der eksempelvis kunne være hestevognskørsel i stedet for.

Kan I bedst forestille jer en utraditionel askespredning, kan nogle bedemænd også være behjælpelige med dette. Undersøg jeres muligheder, inden I beslutter jer for samarbejde med den pågældende bedemand.

Samarbejde med den rette bedemand
En vellykket afskedsceremoni, der forløber sig efter jeres ønsker og behov, starter ofte med en god relation til bedemanden. Det sætter krav til, at I vælger den rigtige for jer, som kan imødekomme jeres ønsker og varetage de praktiske opgaver. Ved I på forhånd, at I vil have unikke tiltag under afskedsceremonien, kan I med fordel opsøge en bedemandsforretning Frederikshavn som Hejslet Bedemænd, der omfavner dette.

Det er vigtigt, at du som pårørende føler, at I får sagt farvel til afdøde på bedste vis. Det kan være en stor hjælp for den videre sorgproces. Ønsker I at gøre afskeden så personlig som muligt, kan I med fordel opsøge en bedemand, der har erfaring med dette.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078