23948sdkhjf

Endnu et vækstløft til Fibo Intercon

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland har en palette af fantastiske muligheder for Fibo Intercon i Ringkøbing-Skjern, mener direktøren. Lige nu gælder det digitalisering.

Betonblandere fra Videbæk står og brummer så langt væk som i Canada og Rusland. 80 procent af produktionen på fibo intercon, der har 17 ansatte, eksporteres til byggeprojekter i mange lande.

”Virksomheden er ved at forvandle sig fra en smedevirksomhed, som bygger maskiner, til at være en udviklingsvirksomhed,” siger direktør Henrik B. Jeppesen.

Æren for den udvikling deler han gerne med Erhvervshus Midtjylland.

”De har en palette af fantastiske muligheder, vi får gavn af. Alt efter hvad vi har brug for nu og her. Gang på gang tilbyder de et vækstløft, og vi finder ofte nye forretningsområder med deres hjælp,” siger Henrik B. Jeppesen.

To tilskudspakker fra SMV: digital
Lige nu er virksomheden med erhvervshusets hjælp i fuld gang med digitalisering og får medfinansieret en del af udgifterne med to tilskudspakker fra SMV: digital.

”Med digitalisering kan vi kode intelligens ind i vores maskiner og tilbyde kunderne et endnu bedre produkt, fordi vi kan lægge data op i skyen. Mange andre end os - f.eks. kineserne - kan fremstille jern, der kan blande beton, men med viden kodet ind i maskinerne, kan vores noget specielt,” siger Henrik B. Jeppesen.

Fibo Intercon oplever stor interesse for de nye betonblandere. De kan også tilkobles overvågning, så kunden får en alarm via sin mobil eller pc, hvis betonblanderen ikke kører, som den skal.

Interessen vil blive endnu større, når flere får kendskab til de nye betonblandere, vurderer direktøren. Og han har via projektet Rethink Business, som erhvervshuset har foreslået ham, ændret forretningsmodellen, så virksomheden ikke kun sælger maskiner, men også lejer dem ud.

Vil sælge abonnementer
”Fremfor for at sælge en ny maskine hvert 12. år til vores kunder, vil vi sælge abonnementer, som giver en løbende indtægt. Det knytter kunderne tættere til os og giver os en stor konkurrencefordel, for det er nyt i betonbranchen. Lige nu er vi unikke på markedet, og det vil give et vækstløft”, fastslår Henrik B. Jeppesen.

Og digitaliseringen hos Fibo Intercon har også ændret arbejdsgangene i virksomheden:

”I dag kan vi logge på de maskiner, som vi har stående rundt om i Europa, fra vores hovedkontor og herfra lave service og give kunderne gode råd om, hvordan de kan optimere deres produktion af beton”, siger Henrik B. Jeppesen.

Medfinansieringen af næste digitaliseringsprojekt er allerede søgt og bevilget. Fibo Intercon vil lave et digitalt system, der gør det lettere for kunderne at købe beton i byggemarkederne:

”Man skal blot indtaste hvor meget beton, man skal bruge. Derefter får man en kvittering og så bestiller man en lille kubikmeter, eller hvad man har brug for. Hele konceptet er som bilvask, bare flyttet over i et nyt segment”, siger en begejstret direktør.

Få hjælp til at realisere dine digitale ambitioner
Har din virksomhed ambitioner om at sætte skub i jeres digitale omstilling eller arbejde med e-handel? Så kan tilskud til privat rådgivning gennem SMV:Digital være din mulighed for at komme skridtet videre. Læs mere om hvordan vi kan hjælpe og kontakt os her 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Send til en kollega

0.079