23948sdkhjf

Sådan kan du bedre holde på varmen i boligen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Når de kolde måneder begynder at tage fart, så begynder danskerne at være mere indendørs, og skrue op for varmen. I nogle boliger går det stærkt med at varme alle rummene op, hvor andre synes det næsten at være en umulig opgave.

Det handler blandt andet om, hvor godt boligen er isoleret, herunder vinduerne. Læs med her.

Selvom varmen er skruet godt op i alle rum i boligen, men det føles som om der ikke sker så meget, så kan det være en god idé at tjekke op på, om vinduerne trænger til at blive skiftet. Det kan nemlig være, at de gamle vinduer ikke holder så godt på varmen mere. Nye vinduer behøver ikke koste en bondegård for at du får kvalitet for pengene. Du kan få billige vinduer i forskellige materialer, som passer til netop din bolig. Hos bedst-billigst kan du finde billige vinduer i blandt andet PVC, kernetræ og træ/alu. Der er forskel på materialerne, hvilket du kan læse mere i næste afsnit.

Billige vinduer i flere slags materialer
Hos bedst-billigst.dk kan du vælge billige vinduer i PVC, som er plastmaterialer. Med vinduer i PVC, kan får du både vinduer, som er nemme at vedligeholde og lang holdbarhed. Det er klart, at denne type materiale ikke klæder alle boliger, hvor at træ/alu eller kernetræ måske passer bedre.

Hvis det er en ældre bolig, f.eks. en landejendom eller et gammelt hus midt i byen, med masser af historie, kan det være at træ materialerne passer bedre. Man skal selvfølgelig have med sig i overvejelserne, om det er en bolig med et ældre udseende, eller det er en topmoderne bolig, som lige er blevet bygget. Hvor meget vedligeholdelse ønsker man i forhold til vinduerne? F.eks. kan det være en fordel med træ-materielt, at man kan male vinduerne, sådan at de passer til boligens udseende.

Gode tips til energioptimering
Det er ikke kun vinduerne som har betydning for, hvordan boligen holder på varmen. Det handler nemlig også om, hvordan isoleringen generelt er i huset, lejligheden eller f.eks. sommerhuset. Det kan være en god idé at tjekke op på, om der er noget man kan gøre. Dette kan du med fordel læse mere om på energy-supply.dk, hvor der findes masser af gode råd.

Det kan også være en idé at kigge på, hvilken slags varme man bruger i hjemmet. F.eks. i sommerhuse, kan det være en fordel at få installeret en varmepumpe, fremfor at bruge el-radiatorer. En varmepumpe er mere miljøvenlig og kan fås i forskellige typer.

Når man varmer boligen op, bør man også sørge for at det er den sammen temperatur i alle rummene. Det kan nemlig både have en skadelig effekt i forhold til fugt og skimmelsvamp, hvis et af rummene er koldere. Derfor giver det heller ikke mening at have et vindue åbent hele dagen i et rum, og have varme på i resten af boligen. Man bør følge de gode råd i forhold til udluftning, for et bedre indeklima og sundheden, men man bør være opmærksom på sine radiatorer imens.

Et andet godt tip er at gøre brug af solen, også selvom den er sparsom. Ved at trække gardiner, persienner og lignende fra vinduerne, kan man få varme ind igennem solen. Lidt har også ret, og derfor solen stadig give noget varme.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078