23948sdkhjf

SameSystem A/S har besluttet at sænke værdiansættelsen

| Medlemsnyhed | Indrykket af SameSystem A/S

SameSystem har på nuværende tidspunkt allerede tegnet de udbudte aktier for 75 mio. kr., og der forventes en væsentlig overtegning, men har pga. markedssituationen besluttet at sænke værdiansættelsen af selskabet fra 375 mio. kr. til 275 mio. kr.

CEO i SameSystem Henrik Salicath forklarer beslutningen med den aktuelle situation på vækstbørsen.

"Vi har de seneste uger set rigtig stor interesse og opbakning for SameSystem, hvilket er meget positivt. Beslutningen er alene funderet i den aktuelle markedssituation på vækstbørsen og et ønske om at sikre de mange ansatte hos SameSystem, som bakker op om børsintroduktionen samt alle øvrige investorer en god rejse med SameSystem. Derfor har vi besluttet at sænke værdiansættelsen og udbyde flere aktier til en lavere stykpris, mens vi fastholder at udbyde aktier for 75 mio. kr. i forbindelse med børsnoteringen," siger Henrik Salicath.

Han understreger, at beslutningen alene er funderet i den aktuelle markedssituation på vækstbørsen.

"Der er ingen ændringer i SameSystems drift, produkter, organisation eller vores forventninger til fremtiden. Vores eksisterende og budgetterede indtjening er fortsat, som vi har meldt ud. Det handler alene om at sikre en god rejse for vores kommende aktionærer," siger Henrik Salicath.

Han fortæller, at der på nuværende tidspunkt allerede er tegnet de udbudte aktier for 75 mio. kr., og der forventes en væsentlig overtegning.

 Investorer, der allerede har tegnet aktier i den igangværende tegningsperiode, vil blive afregnet aktierne til den nye lavere pris per aktie og hvis nogen i lyset af den lavere værdiansættelse fortryder, at de har tegnet aktier, så har de tre døgn til at annullere tegningerne.

Michael Voss fra Fundamental Invest, der er blandt de store investorer i SameSystem, glæder sig over beslutningen om den lavere værdiansættelse.

"I sidste ende er det markedet, der skal sætte prisen for ethvert børsnoteret selskab. Men jeg synes, at det er vigtigt, at SameSystem med denne beslutning tager konsekvensen af markedssituationen på vækstbørserne og sænker prisen, så selskabets kommende investorer får en god oplevelse med SameSystem. Min tillid til selskabets ledelse og min tro på virksomhedens potentiale er fortsat meget stor, og det tjener virkelig SameSystem til ære, at de nu har taget denne beslutning," siger Michael Voss.

 Også BankInvest er blandt investorerne, også her bakker chefporteføljeforvalter Niels Andersen op om beslutningen om at sænke værdiansættelsen.

"Det er en rigtig beslutning i lyset af den aktuelle markedssituation. Og det ændrer ikke ved, at SameSystem er en spændende virksomhed med et meget stort potentiale," siger Niels Andersen.

Beslutningen om at sænke værdiansættelsen betyder samtidig, at tegningsperioden løber helt frem til den 22. juni, første handelsdag for SameSystem aktien forventes at blive den 30. juni.

 Om SameSystem

SameSystem er født ud af detailbranchen og har fra starten haft fokus på at anvende IT til at løse de problemstillinger, der er i branchen. Den årlige vækst er skabt både ved at følge en kæde, som Normal, fra starten og derefter videre ud på dets vækstrejse. Bestseller afprøvede først systemet i 200 butikker, hvorefter det er blevet bredt ud til flere butikker.

"SameSystem tilbyder en unik Retail Workforce Management-løsning, der udover vores second-to-none prognoseværktøj leverer timeregistrering, automatisk lønberegning og rapportering samt et digitalt kontraktmodul. Uanset hvad, så skal der være fokus på "retail", og vi er et retail-selskab, der laver løsninger til retail. Vores produkt beviser sit værd hver eneste dag hos nogle af Europas største detailkoncerner, og nu er tiden inde til, at vi etablerer os med lokal repræsentation i flere lande, samtidig med, at vi styrker vores eksisterende landeorganisationer," siger CEO i SameSystem Henrik Salicath, der forventer, at den markante vækst vil fortsætte de kommende år.

Med 119 ansatte i dag, heraf halvdelen i udviklingsafdelingen, havde SameSystem, ved udgangen af 2020-regnskabet (september 2020), en ARR eller en årlig abonnementsindtægt på 30 mio. kr., som var 17 pct. højere end året før. Fra september 2020 til september 2021 ventes en vækst på 40 pct., og målet for 2023 er have en solid kundebase i 23 lande i Europa. Kunstig intelligens og machine learning er en central årsag til succesen for den danskbaserede vækstvirksomhed. Samesystem leverer en cloud-baseret administrationsløsning, som blandt andet knækker en afgørende kode for succes i detailbranchen.

"Detailbranchen er dybt afhængig af at have den rette mængde medarbejdere på arbejde, når der er brug for dem. Der skal hverken være for mange eller for få, og netop den udfordring løser vores software, fordi det hjælper vores kunder med at lægge blandt andet vagtplaner på et ekstremt højt niveau til gavn for både ledere og medarbejdere. Nu er vi klar til yderligere ekspansion i Europa," forklarer Henrik Salicath.

Samesystem har, med hovedkvarter i Danmark, etableret kontorer foreløbigt i Storbritannien, Spanien, Frankrig, Tyskland, Norge, Holland, Sverige, Litauen og Egypten. Et tegn på styrken i Samesystems ydelser er den lave andel af kunder, der vælger SameSystem fra. Den såkaldte churn rate eller kundefrafald er således kun på 3,1 pct., hvoraf en del skyldes de virksomheder, der bliver købt af andre, lukker eller går helt væk fra automatiske løsninger

Med til at styrke virksomhedens ydelse er en høj grad af integration med andre onlineservices såsom HR-, betalings- og økonomisystemer og så videre. Samesystem har integration med over 50 andre softwareløsninger på tværs af kernemarkederne.

Hjertet, eller rettere hjernen i Samesystems service, bearbejder alt fra national lovgivning og overenskomstaftaler til forventet produktivitet/erfaring hos den enkelte medarbejder. Dette kombineres med blandt andet data om virksomhedens salg samt generel brugeradfærd og andre ydre omstændigheder. Systemets kunstige intelligens drager dagligt fordel af disse data til brug for næste dags planlægning.

"Vi er som virksomhed selv i konstant udvikling, og det er en af vores klare styrker. Ikke blot i forhold til vores produkt og kundetilgang, men det har også skabt en fantastisk virksomhedskultur," siger Henrik Salicath.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SameSystem A/S

Ballerupvej 62
3500 Værløse
Danmark
SameSystem A/S

Send til en kollega

0.047