23948sdkhjf

Automatiseret dokumentation til Fødevarestyrelsen sparer tid

| Medlemsnyhed | Indrykket af Columbus A/S

Er I blandt de økologiske fødevarevirksomheder, der bruger mange medarbejdertimer på at rapportere lagerbeholdninger og produktion til fødevarestyrelsen, og har I helt ”ro i maven”, når Fødevarestyrelsen kommer og tjekker økologiregnskabet.

Af: Peter Langford, Inside Sales Executive, Columbus

Fødevarestyrelsen stiller skrappe krav til virksomhedens overholdelse af økologiregnskaber. Og forståeligt nok, for vi forbrugere må jo have sikkerhed for, at en økologisk vare nu også overholder de økologiske standarder.
Der kan jo ske fejl ved rapporteringen, og der er eksempler på, at virksomheder har fået bøder, og – hvad værre er – har mistet troværdighed og tillid hos forbrugerne; en omgang i Fødevarestyrelsens bødemølle og deraf følgende imagetab er ikke noget en virksomhedsleder ønsker sig!

Økologirapporten henter selv de ønskede data

Det, der giver ”ro i maven”, er at have styr på sine processer. At være sikker på at kunne dokumentere balancen mellem det forventede forbrug (recepter/styklister) af råvarer og det reelle forbrug til en produktion, og de faktisk producerede mængder af økologiske varer i virksomheden. Det har man hele tiden med den nye løsning.

Og netop det kan I faktisk opnå på en meget enkel måde ved korrekt dataopsamling, og som samtidig automatiserer hele processen, så alle de værdifulde medarbejdertimer, der hidtil er gået med manuelle processer, kan konverteres til opgaver, som giver værdi for jeres virksomhed.

Løsningen hedder Columbus Økologirapport. Med denne har du altid ro i maven og en ajourført økologirapport - klar til at vise fødevarestyrelsen.

Ved Fødevarestyrelsens kontroller, kan rapporten laves for en specifik periode, på alle færdigvarer eller udvalgte færdigvarer, og på alle råvarer eller udvalgte råvarer.

Det gælder transaktionsdata for:

 • Primolager og råvaremodtagelser
 • Lagerposteringer (spild/kassation med kassationskoder)
 • Styklister/Recepter (BOM) til recept
 • Dimensioner til bestemmelse af varetyper og emballagetyper
 • Produktioner
 • LOT/Batch
 • Kundefaktura

Da Økologirapporten bygger på de data, I har i jeres ERP-system i forvejen, og der ikke kan ske indtastningsfejl, er rapporten 100 procent præcis i forhold til registrerede data.

Måske kan Økologirapporten afsløre noget, I ikke ved…

Det ikke alene Fødevarestyrelsen, der tilgodeses med Økologirapporten. Der kan også vises sig noget, som I måske ikke lige var opmærksomme på.

Økologirapporten byder også på andre features, som kan være af stor værdi for jer:

 • Henvisning til certifikat på indkøb
 • Henvisning til LOT/Batch på salgstransaktion
 • Kan anvendes til tilbagekaldelser
 • Understøtter sporbarhed fra ”jord til bord”

Automatiser hellere i dag end i morgen

Der er kun fordele ved at benytte de data, I har i forvejen og undgå det enorme, ofte manuelle arbejde og minimerer fejl ved manuel databehandling.

Vil du høre mere om, hvad Økologirapporten og automatisering af dokumentation til Fødevarestyrelsen kan gøre for din virksomhed, så kontakt os gerne for et online møde og en præsentation på kontakt.dk@columbusglobal.com.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Columbus A/S

Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Danmark
Columbus A/S

Send til en kollega

0.109