23948sdkhjf

Tre gode grunde til at plante lavendel i haven

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Trænger din have til nye blomster, kan du med fordel plante lavendel. I denne artikel giver vi dig et indblik i, hvilke fordele lavendel bringer med sig, når du pryder haven med dem.

1. Let at passe 

Uanset om du er udstyret med grønne fingre eller ej, så kan det være rart med områder i haven, der ikke trænger til den helt store opmærksomhed. Planter du lavendel, får du en nem og nøjsom plante, der næsten kan passe sig selv.

Derudover kan du plante lavendel på forskellige måder, hvilket betyder, at du kan vælge en løsning, der egner din have bedst. Har du ikke så meget plads, kan du plante lavendel i krukker. Vil du derimod gerne have lave fritvoksende hække af lavendel, egner de sig også godt til det.

Efter udplantning af lavendel, bør den vandes en gang om ugen de følgende tre måneder. Derefter behøver den hverken vand eller gødning, hvorfor den er let at passe. For at give planten de bedste leveforhold, bør du om foråret bruge tid på beskæring af lavendel

2. Udseende og duft

Det er de færreste, der ikke kender til lavendel, for vi kan finde den i et hav af forskellige produkter i vores supermarked. Det kan vi, fordi lavendel har en dejlig ren duft, der tiltaler mange forbrugere. Selvsamme duft får du naturligvis også i det område af haven, du planter dem i. Derudover kan du let klippe en top af, som du kan tørre indendørs, så duften spreder sig i hjemmet også.

Lavendel kan fås i flere forskellige farver og sorter, men sorten ‘Hidcote Blue’ er velegnet til det danske klima, eftersom den er yderst hårdfør sammenlignet med andre sorter af lavendel.

3. Bivenlig

De seneste år har der været øget fokus på, at vi mennesker skal droppe den toptrimmede have til fordel for bedre leveforhold til de små dyr. Det betyder, at vi er blevet mere opmærksomme på biodiversitet, og hvordan vores haver omfavner dette.

Blomster er ikke kun en fryd for øjet, men også føde for en stor del insekter. Derfor vil lavendel og bivenlige stauder i haven også tiltrække bier og sommerfugle, hvilket kun er positivt i en tid, hvor vi skal fokusere mere på biodiversitet end nogensinde før. Lavendel er en plante, der er god for bierne. Derfor er den også noteret på biavlerforeningens liste over bivenlige stauder, som styrker bierne og insekternes leveforhold med næring. 

Lavendel er altså oplagt at plante i din have, hvis du trænger til en smuk og brugbar fornyelse. Den mørke lilla farve bryder med de grønlige nuancer i haven på smukkeste vis, hvorfor du kan glæde dig over synet hver eneste dag. Med andre ord virker lavendel både tiltrækkende for mennesker og insekter, hvorfor du med fordel kan holde øje med gode lavendel tilbud


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.094