23948sdkhjf

Sådan opbygger man et effektivt storkøkken

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Storkøkkenet er hele grundstenen i en god virksomhed. Det kan lyde voldsomt, men i mange tilfælde har virksomhedens kantine meget stor betydning for medarbejdernes trivsel på daglig basis - og uden et godt storkøkken, så kan kantinen ikke fungere.

Derfor kan det sagtens betale sig at undersøge, hvordan man kan opbygge virksomhedens storkøkken, så det bliver så effektivt som muligt - og det er vigtigt at inddrage medarbejderne i disse undersøgelser.

Det rette udstyr er alfa og omega
Først og fremmest er det vigtigt at anerkende, at storkøkkener primært skal kunne lave store mængder af mad på én og samme tid. Dette lyder måske banalt, men det er en vigtig præmis at have i baghovedet, når man skal optimere effektiviteten, idet det rette udstyr er alfa og omega for et effektivt storkøkken. Man kan ikke spise medarbejderne i køkkenet af med andenrangs udstyr, hvis processerne skal være effektive, og derfor kræver det ofte en solid investering i nyt industriudstyr, hvis man gerne vil have et effektivt storkøkken.

Indenfor udstyr til storkøkkener er der mange forskellige poster at tage fat på, og derfor handler det i høj grad om at indgå i dialog med medarbejderne i køkkenet omkring vigtigheden af hvert stykke udstyr. Det handler om at få fyldt de mest kritiske udstyrs-huller ud først, og her er det medarbejderne, der har fingeren på pulsen.

Dette kan også være en god øvelse, hvis man har et begrænset budget til forbedringer i storkøkkenet, og der er ingen tvivl om, at medarbejdernes input er guld værd, når man gerne vil effektivisere processerne i et storkøkken.

Gå arbejdsgangene igennem med medarbejderne
Ét andet punkt, hvor der ofte er plads til forbedring i storkøkkenerne, er de arbejdsgange, som medarbejderne har i køkkenet. Meget ofte kan f.eks. der effektiviseres ved at se på, hvordan bevægelsesmønstrene er i køkkenet og flytte køkkenudstyret, så det ikke står i vejen på noget tidspunkt. Herudover kan der være nogle arbejdsgange, der kan gøres kortere ved hjælp af bedre kommunikation og planlægning, og disse punkter er vigtige at hive fat i, hvis man gerne vil have et effektivt storkøkken.

I den forbindelse er det dog fortsat vigtigt, at man har medarbejderne med på vognen. Hvis medarbejderne kan se en mening i de ting, de bliver forelagt, så er sandsynligheden også meget større for, at der er velvilje overfor de forandringer, der skal skabes i køkkenet. Medarbejderne har med garanti en masse erfaringer med arbejdsgange, der fungerer, og arbejdsgange, der ikke fungerer, og jo flere inputs man får, desto større er sandsynligheden også for, at der kan skabes effektiviseringer i storkøkkenet.

Investering i storkøkkenet er pengene værd
Til sidst er det vigtigt at huske på, at stort set alle investeringer, der skaber mere effektivitet i storkøkkenet, er alle pengene værd på den lange bane. Jo mere effektivt et storkøkken, man har, desto mere overskud er der til at skabe gode madoplevelser for alle medarbejdere i virksomheden - og det er ofte noget, der viser sig på bundlinjen. En virksomheds kantine er et samlingspunkt omkring god mad i pauserne, og det er noget, der er guld værd i en større virksomhed.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.046