23948sdkhjf

RefurbishBike redder cykler fra at ende som affald

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

Den cirkulære cykelforretning satser på at få fart på med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland, som hjælper med at skaffe kapital til at skalere op.

Cykel-lig optager plads i cykelstativerne i danske byer, før de ender som storskrald. Det er ikke godt for miljøet, ligesom kommunerne må betale for at komme af med dem.

Det problem vil Niels Nyhus og hans kompagnon Anders Schriver, der som 3. generation driver cykelforretningen Schriver Cykler på Langelandsgade i Aarhus, løse.

De har startet virksomheden RefurbishBike for at redde brugte cykler og give dem to års ekstra levetid ved at reparere dem.

”Mange, som har købt en billig cykel på Den blå Avis, efterlader den bare i et af kommunens affaldsstativer, hvis den punkterer. Men kommer cyklen forbi en fagmand, kan den få et nyt liv, når alle vitale dele bliver sat i stand”, siger Niels Nyhus.

Samarbejde med kommuner
Han har foreløbig været i dialog med Aarhus og seks andre kommuner, som er interesseret i et samarbejde. Og evt. i at have brugte bycykler, som er mere miljørigtige end nye.

De første 60 cykler er forvandlet, og 30 af dem ruller allerede rundt i Aarhus. Kunderne er fortrinsvis unge. Men også familier som f.eks. har brug for cykler en måned. Kunderne har RefurbishBike fundet på Instagram og via deres hjemmeside.

”Forleden afleverede en mand den cykel, han havde betalt 179 kr. for at bruge i 30 dage. Han var ovenud tilfreds. Cyklen blev efterset, og dagen efter var den ude af døren til en anden. Det er sådan, cykler skal recirkuleres fremfor at ende som affald”, konstaterer Niels Nyhus tilfreds.

I kølvandet på pandemien oplever cykelbranchen udfordringer med at skaffe reservedele som skivebremser.

”Med en cykelflåde i cirkulation, kan vi være selvforsynende med reservedele. 90 procent af de cykler, vi har samlet og istandsat, kan skilles ad, og delene bruges til istandsættelse af cykler”, fremhæver Niels Nyhus.

Erhvervshus Midtjylland kan se potentialet
På anbefaling tog han kontakt til Erhvervshus Midtjylland for at få hjælp til at komme godt i gang med RefurbishBike.

”De tænker kommercielt og pakker ikke noget ind. Vi har haft en åben dialog med fortrolighed. P.t. får vi rådgivning af en kapitalcoach, som kortlægger de muligheder, vi har for at skaffe kapital til at skalere forretningen op”, siger Niels Nyhus.

Det er vigtigt for ham, at Erhvervshus Midtjylland kan se potentialet i RefurbishBike.

”Det gør, at vi bevarer troen på, at vi har en super plan. Oveni har vi fået en rigtig god sparringspartner. Som startup er den største udfordring at overleve, og vores erhvervshuse er ekstremt vigtige i forhold til at fremme gode erhvervsinitiativer”, mener han.

RefurbishBike er allerede på udkig efter nye lokaler, så forretningen får plads til at vokse, for ambitionerne er også at gå internationalt og at finde samarbejdspartnere i andre cykelhandlere med serviceværksteder i Danmark.

Vi hjælper også virksomheder i detailbranchen
Detailhandlen har ændret sig markant de sidste ti år, og kampen om kunderne bølger frem og tilbage mellem fysiske butikker og onlineshopping. Læs mere om, hvordan Erhvervshus Midtjylland kan hjælpe

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Send til en kollega

0.063