23948sdkhjf

Pas på dine værdier med et brandsikkert pengeskab

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Et brandsikkert pengeskab er til dig, der har brug for at opbevare værdier som kontanter, smykker, ure, vigtige dokumenter, personlige billeder, evt. våben og så videre et sikkert sted i tilfælde af indbrud eller brand.

Brandsikre pengeskabe er både til virksomheder og privatpersoner
Hvorfor skal du investere i et brandsikkert pengeskab som virksomhed?
Brandsikre pengeskabe er noget, som både virksomheder og privatpersoner investerer mere og mere i. Det skyldes, at behovet for at sikre værdier er steget. Det kan være, at du og din virksomhed ønsker at opbevare vigtige og fortrolige dokumenter, kontanter og andre værdier et sikkert sted. Lad os ikke glemme det måske vigtigste i denne forbindelse: forsikringsselskabet kræver det. Forsikringsselskaber stiller minimumskrav til opbevaring af f.eks. værdigenstande. Pengeskabet skal overholde en bestemt indbruds- eller sikkerhedsklasse og skal eventuelt fastgøres til væg eller gulv, hvis det vejer under 1000 kg. Det kan ligeledes være et krav, at pengeskabet kobles til alarmanlægget.

Hvorfor skal du investere i et brandsikkert pengeskab som privatperson?
Det kan også være, at du som privatperson ønsker at sikre dine værdier. Det kan både være smykker, kontanter, iPads, computere eller genstande med affektionsværdi som billeder eller arvestykker. Sådanne værdier har flere og flere interesse i at sikre i et brandsikkert pengeskab, da de får øjnene op for, at indbrud og brand er en risiko i deres hjem. Selvom en god indboforsikring dækker det meste af det, du har i dit hjem som møbler, tøj, elektronik og så videre, så kan et brandsikkert pengeskab for det første hjælpe dig i forhold til at have kvitteringer på dyre genstande gemt et sikkert sted. Det er nemlig meget almindeligt, at forsikringsselskaber kræver kvitteringer, før de vil udbetale erstatningen. Men derudover kræver nogle forsikringsselskaber også et brandsikkert pengeskab for at forsikre udvalgte værdigenstande såsom ure, smykker, diamanter og kontanter. For det andet kan du opbevare ting med affektionsværdi som barndomsbilleder, lysestager eller et smykke, der er arvet fra bedsteforældre eller forældre. Disse ting kan ikke erstattes, da værdien er meget mere end kroner og ører. Som tiden er nu, er der flere og flere der hæver deres penge i banken og investerer i smykker, ure og diamanter. De negative renter er årsagen til dette. Her er det naturligvis også afgørende, at dine kontanter, eller nye investeringer, er sikret, uanset om en tyv får lejlighed til at bryde ind hos dig, eller om huset pludselig står i brand. 

Hvilket brandsikkert pengeskab skal du vælge?
Brandsikre pengeskabe har forskellige brand- og indbrudsklasser. Her skal du være opmærksom på, at pengeskabet kan være testet og godkendt iht. den nordiske standard NT Fire 017 eller den europæiske standard EN 15659 LFS for brand. Brandklassen er yderligere klassificeret med enten P30, P60, P90 eller P120. For at teste pengeskabene imod brand sættes de i en ovn på 1000 grader celsius, som modsvarer en rigtig brand. Hvis den indvendige temperatur i skabet ikke kommer over 177 grader celsius, i henholdsvis 30, 60, 90 eller 120 minutter, er brandcertifikatet på pengeskabet mærket med P. Skabene mærkes altså for eksempel P60 for at indikere, at skabet sikrer papirdokumenter i mindst 60 minutter ved 1000 grader celsius. Her sikres papirdokumenter altså.

Pengeskabene er udover brandtesten yderligere testet og godkendt imod indbrud efter den europæiske standard EN 1143-1. Her opdeler man indbrudsklasserne i Grade 0, I, II, III, IV, V og Grade VI. Grade 0 er den laveste indbrudsklasse, hvor Grade VI er den højeste. Isoleringen og armeringen i pengeskabene er helt speciel, og i de højere indbrudsklasser tager det flere timer at komme ind blot for at lave et lille hul. En del pengeskabe leveres også uden brandtest, hvis det ikke er et krav. Skabene er som altid forberedt for fastboltning med et hul i bunden, alternativt kan nogle modeller forberedes til fastboltning til væg.

Du skal altså vurdere, hvad dit behov er, og derfor om skabet skal være indbrudssikkert i Grade 0 eller højere, samt om det skal være brandsikkert eller ej. Det kan du eventuelt gøre i samråd med dit forsikringsselskab. Herefter kan du lettere beslutte, hvilket pengeskab du ønsker at investere i.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078