23948sdkhjf

Hvordan bliver man enige om, hvor meget noget lugter?

| Medlemsnyhed | Indrykket af FORCE Technology

FORCE Technologys lugtometer giver en fælles forståelse for lugt

Med lugtometeret kan du nu kategorisere lugten

Lugt er ofte en subjektiv vurdering, hvor nogle synes, noget lugter dejligt, og andre synes, det ligefrem stinker. De fleste er dog enige om, at både småkager og pizzaer kan være en dejlig lugt, bare ikke hvis man konstant er udsat for den. Så bliver lugten generende og kan fx give hovedpine og måske i sidste ende en dårligere livskvalitet, hvis man ikke selv har mulighed for at gøre noget ved den.

Lugtgener kan visualiseres med lugtometeret

For at give fx kommuner og myndigheder en mulighed for objektivt at vurdere, hvor meget noget lugter, har FORCE Technology udviklet et lugtometer. Det er udviklet for at give en fælles referenceramme til at vurdere størrelsesordenen af lugt.

Lugtometeret visualiserer, hvornår noget lugter meget, og hvornår noget lugter lidt og kan derved bruges i dialogen mellem myndigheder, virksomheder og borgere i de tilfælde, hvor lugt fra omgivelserne påvirker personer uhensigtsmæssigt.

Fx er lugten fra en svinestald i den højeste ende af skalaen, da langt de fleste kan være enige i, at den lugter dårligt og kan nærmest rive i næsen.

Hvis du som borger er udsat for ubehagelige og gennemtrængende lugte fra fx virksomheder, kan du rette henvendelse til din kommune og indgive en klage over lugtgenerne. 

Hent dit eget lugtometer og få yderligere information

Du kan hente din egen version af lugtometeret her, og hvis du har brug for hjælp til at vurdere generne fra en lugtkilde, så tag fat i vores eksperter. De kan både måle og beregne, om lugten er indenfor de fastsatte grænseværdier.

Medlemsnyhed

Indrykket af
FORCE Technology

Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark
FORCE  Technology

Send til en kollega

0.079