23948sdkhjf

Relevansen af hygiejnisk design - nu og i fremtiden

| Medlemsnyhed | Indrykket af FORCE Technology

Der er stadig en del at gøre før hygiejniske hensyn er fuldt integreret i designprocessen for fødevareproduktionsanlæg. Vi hæver blikket og tænker bredere.

Hygiejnisk design har altid været en fremadrettet og lidt idealistisk disciplin med det forkromede mål at ændre design af udstyr og faciliteter for lettere rengøring.

En let rengørelig fødevarefabrik udgør et solidt fundament for vedligehold af et sanitært miljø med mulighed for produktion af sikre fødevarer af høj kvalitet.

Den idealistiske karakter af hygiejnisk design er i nogle sammenhænge en barriere for implementering. Selv når behovet for forbedret design er fuldt anerkendt, tager det årtier før den eksisterende udstyrs- og anlægsbase er fuldt erstattet. Udbredelsen af hygiejnisk design i praksis begrænses tillige, når re-design, erstatning eller forandring af udstyr i procesliner og af faciliteter er forbundet med stort ressourcebehov.

I Europa er hygiejnisk design vokset som selvstændig disciplin inden for udstyr til fødevareproduktion fra midten af 1980’erne. Siden 1989 er udviklingen støttet af guidelines og certificering fra European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) og af EU-lovgivning, hvilket i første omgang var baseret på Maskindirektivet.

Læs hele artiklen her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
FORCE Technology

Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark
FORCE  Technology

Send til en kollega

0.109