23948sdkhjf

Zystm sætter skub i grøn omstilling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

SMV:Grøn forsyner Zystm med viden fra konsulenter og mulighed for at omstille virksomheden i grøn retning på baggrund af analyser fremfor følelser.

Bæredygtighed skal gå hånd i hånd med en god forretning hos Zystm A/S, som på sin fabrik i Herning producerer inventar til indretning af hospitaler, laboratorier og skoler.

Senest har virksomheden leveret indretningen til hele Brande Ny Skole og det meste af inventaret til det nye supersygehus i Gødstrup. Kunderne er både staten, regioner, kommuner plus private som Novo og Arla.

”De kommende år vil kunderne stille krav om bæredygtighed, og vi vil gerne være på forkant og også tage ansvar for at gøre en forskel for vores klode”, siger direktør Michael Kudsk.

Han ejer virksomheden sammen med to partnere. Starten gik for 15 år siden, og i dag har de 79 medarbejdere. Flertallet på hovedsædet i Herning, og resten i Norge, Holland, Belgien og England.

Voucher til køb af konsulenter 
Gennem årene har Zystm flere gange fået hjælp fra Erhvervshus Midtjylland, og Michael Kudsk slog straks til, da han af virksomhedskonsulent Henrik Vistisen blev præsenteret for en voucher til køb af konsulenter i bæredygtighed.

”I flere år har vi haft kig på FN´s verdensmål, men været usikre på, hvor vi skulle starte. Derfor var det oplagt at sende en ansøgning til SMV:Grøn, og tilskuddet derfra har givet os mulighed for at gå frem efter analyser fremfor følelser”, understreger Michael Kudsk.

Med assistance fra konsulenterne er en stribe analyser nu vel overstået, og det første møde om en grøn strategi for Zystm er netop holdt.

”Vi suger viden ud af konsulenterne og har fået retning på vores grønne rejse. Vi har også fået værktøjet til at lave analyser på vores CO2 aftryk og livscyklus, så vi er selvkørende, når de slipper os om et par måneder”, fortæller direktøren.

Går vi et spadestik dybere
Zystm har tidligere været i gang med at nedbringe virksomhedens CO2 belastning bl.a. ved at skifte til LED belysning og erstatte oliefyret med en mere energivenlig varmekilde.

”Nu går vi et spadestik dybere. Vores mål er at blive CO2 neutrale i 2030 og tænke cirkulært. Vi vil have en serviceordning, så vores produkter holder længere, og vi kan tage dem tilbage til reparation og bagefter sælge dem igen som brugte”, fremhæver Michael Kudsk.

Målet er ambitiøst, og direktøren påpeger, at det hverken bliver i dag eller i morgen. Men han tror på, at Zystm kan få en forretning ud af at give deres produkter et længere liv.

Book uforpligtende sparring
Hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Send til en kollega

0.078