23948sdkhjf

Favorit-farven hos Sørensen Læder er grøn

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

Vellykket vejledning fra Erhvervshus Midtjylland om grøn omstilling får virksomheden til at gå videre ad den grønne vej og søge SMV:Grøn for at beregne CO2 aftrykket.

Bæredygtighed er blevet mere og mere vigtig for Sørensen Læder, som sælger læder til møbelindustrien og tegnestuer.

25 procent af den samlede kollektion og godt halvdelen af farveudvalget er certificeret. 

”Vi har arbejdet benhårdt for at få certificeringer til vores læder. Bl.a. det første svanemærkede læder i verden, ligesom vi har en kollektion, som har fået indeklimamærket”, siger direktør Louise Vesterskov Sørensen.

Sammen med sin bror Mads Vesterskov Sørensen, som er salgsdirektør, driver hun den virksomhed, deres far startede for 49 år siden, i et marked med benhård global konkurrence.

Vejen mod bæredygtighed er en nødvendighed
De har 18 medarbejdere i virksomhedens nyindrettede domicil i Lystrup. Og skindets kvalitet sikrer, at det holder flere generationer, når det overskydende produkt fra fødevareproduktion i EU på en forsvarlig måde bliver upcyclet til highend-læder.

”Vi ser vejen mod bæredygtighed som en nødvendighed. Hvis vi som virksomhed skal forblive relevant, har vi alle en forpligtelse til at tænke grønt”, lyder det fra Louise Vesterskov Sørensen.

Sørensen Læder har løbende fået vejledning om grøn omstilling fra virksomhedskonsulent Lotte Frank Kirkegaard fra Erhvervshus Midtjylland.

”Lotte er en mester i FN´s verdensmål. Det har været ufattelig hjælpsomt for os, for grøn omstilling er tidskrævende og ind imellem kompliceret, men det er det hele værd”, understreger Louise Vesterskov Sørensen.
Hun mener, at FN´s verdensmål mere og mere bliver et konkurrenceparameter, og derfor bruger virksomheden aktivt verdensmålene i sin strategi.

”I februar 2022 blev vores indsats kronet med DI Østjyllands initiativpris 2021 for arbejdet med verdensmålene”, fortæller direktøren med stolthed.

Vil fortsat være på forkant
Sørensen Læder har med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland taget næste grønne skridt og sendt en ansøgning til SMV: Grøn for at få målt virksomhedens CO2 aftryk. Ansøgningen er godkendt, og virksomheden er gået i gang.

”Vi vil fortsat gerne være på forkant, så vi kan differentiere os og klare os i konkurrencen. Det kræver virkelig meget, men det er vigtigt at fortsætte vores bæredygtige rejse”, understreger Louise Vesterskov Sørensen.

Book uforpligtende sparring
Hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Send til en kollega

0.11