23948sdkhjf

Slagter Theilgaard digitaliserer og strømliner arbejdsgange

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erhvervshus Midtjylland

3. generation af Slagter Theilgaard har for alvor sat strøm til forretningen. Flere arbejdsgange er flyttet fra pen og papir til scanner og skærm.

Slagter Theilgaard har mere end 80 medarbejdere, og ingen af dem savner hverken pen eller papir. Ifølge Søren Theilgaard, der er 3. generation i familievirksomheden, er slagterfaget det, man vil kalde et klassisk håndværkerfag.

Derfor var der også i starten en lille smule modvillighed mod hele digitaliseringsprojektet. Men efterhånden som slagtervirksomheden kom i gang, så medarbejderne flere muligheder i de digitale processer, som de nu har taget til sig – og takket være SMV:Digital har de fået appetit på mere.

Familievirksomheden fra Esbjerg, med mere end 60 år på bagen, var udfordret på særlig to overordnede punkter:

”Vi var dels udfordret af, at vi ikke var særlig digitale. Vores arbejdsgange var manuelle – det vil sige at vi brugte papir og blyant – og når man når en vis størrelse, så er det ikke længere en farbar vej at gå ned af”, siger Søren Theilgaard.

Alt data er samlet
Gennem SMV:Digital har Slagter Theilgaard derfor bl.a. fået hjælp til at få styr på sit lager og gennemgået ordreprocessen. Det har gjort, at virksomheden nu har fået samlet alt data i nogle få arbejdsgange:

”Vi har fået det hele strømlinet, og det gør, at vi ikke har noget svind, så rent miljømæssigt er vi også rigtig glade for ordningen. Vi har fået 100 procent styr på vores sporing, så nu har vu muligheden for at eksportere til Kina, hvor sporing er et krav”, siger Søren Theilgaard.

Slagter Theilgaard servicerer på daglig basis en bred vifte af kunder, der tæller alt fra den lokale restaurant til større cateringvirksomheder. Derudover leverer Slagter Theilgaard til over 200 supermarkeder og driver 6 selvstændige slagterbutikker – og netop dét at drive slagterbutik var en af Slagter Theilgaards udfordringer.

Toptunet setup omkring onlinehandel
Virksomheden er nemlig udprægede detaillist med viden om at drive fysiske butikker, og havde derfor ingen viden om onlinehandel internt i organisationen:

”COVID-19 satte for alvor skub i vores onlinehandel og vi kunne se, at vores salg steg rigtig, rigtig meget - og vi havde simpelthen ikke kompetencerne til det, så der var vi også meget udfordret”, understreger Søren Theilgaard.

Endnu en ansøgning blev derfor sendt afsted til SMV:Digital og pengene blev denne gang brugt til rådgivning om online handel. Slagtervirksomheden står nu med et toptunet setup omkring onlinehandel og har fået bundet deres webshop og markedsføring sammen og effektiviseret og sat deres arbejdsgang omkring fakturering og ordrehåndtering i system:

”Vi har været igennem en stor udvikling, og nu foregår rigtig meget hos os digital – og det kan vi takke SMV:digital for. Derfor kommer vi også til at søge den nye pulje, der inden længe åbner for ansøgning”, siger Søren Theilgaard.

Få tilskud på 100.000 kr. til privat rådgivning
Har du ambitioner om at styrke din virksomheds vækst og konkurrenceevne gennem digital omstilling, e-handel eller automatisering? Så kan du gennem SMV:Digital søge om tilskud til privat rådgivning på 100.000 kr., der kan hjælpe dig i  mål med dine digitale ambitioner. 

Læs mere her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erhvervshus Midtjylland

Åbogade 15
8200 Aarhus N
Danmark
Erhvervshus Midtjylland

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125