23948sdkhjf

Case: Haarslev reducerer energiforbrug og CO2-udledning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordic Green Solutions A/S

Der er mange gode grunde til at skifte til LED. Hos Haarslev har nye LED-lyskilder resulteret i et bedre arbejdsmiljø, mindre energiforbrug og reduceret CO2-udledning.

Hos Haarslev på Fyn bestod det gamle belysningsanlæg af forskellige lysstofrør med varierende effekt. Det forældede anlæg afgav ikke længere en tilfredsstillende belysning i virksomhedens produktionshaller og havde samtidig et stort energiforbrug. Behovet for at få energioptimeret belysningsanlægget blev startskuddet til et samarbejde med Nordic Green Solutions.

Efter gennemgang af anlæg samt beregninger på optimeringsmuligheder valgte Haarslev at gå videre med at udskifte samtlige armaturer til nye armaturer med LED-lyskilde og styring via PIR-sensorer.  

Med hjælp fra Nordic Green Solutions fik Haarslev ansøgt om tilskud fra Energistyrelsens erhvervspulje, hvilket resulterede i et tilskud på knap 20 % af investeringen i det nye belysningsanlæg.

 Efter realisering af projektet har Haarslev opnået flere fordele. De har:

  • Forbedret arbejdsmiljøet. Den nye LED-belysning har givet bedre belysningsforhold i både produktionshaller og kontorer.
  • Reduceret virksomhedens årlige energiforbrug med over 900.000 kWh.
  • Reduceret virksomhedens udledninger med 5,59 tons CO2 årligt

 

Vil du vide mere om projektet, kan du læse hele casen her.

 

Overvejer du også at skifte til LED-lyskilder i din virksomhed, og vil du gerne vide, hvad du kan spare? Så kan du i første omgang prøve Energistyrelsens beregningsværktøj. Alternativt er du også velkommen til at kontakte én af vores rådgivere for en uforpligtende snak.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordic Green Solutions A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Nordic Green Solutions A/S

Send til en kollega

0.11