23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Solafskærmning fra Alux skaber et godt indeklima i skolerne

Mere end en halv million danske børn og unge og omkring 50.000 ansatte tilbringer en stor del af deres tid i skolen. En lang række undersøgelser viser imidlertid, at indeklimaet i en stor del af de danske skoler er dårligt.

OVEROPHEDNING GIVER UNORMAL TRÆTHED, HOVEDPINE OG KONCENTRATIONSBESVÆR
I en undersøgelse fra Realdania og DTU fra 2017 er det blevet dokumenteret, at bygningsreglementets grænse for CO₂-indhold i luften blev overskredet i 91 % af alle undersøgte klasseværelser på et eller andet tidspunkt i løbet af skoledagen. Når solens stråler skinner på ruderne, opstår der en kraftig varme bag glasset, som breder sig videre ud i rummet og opvarmer det med dårligt indeklima til følge. Konsekvensen er, at eleverne oplever symptomer som unormal træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær og irritation i øjne, næse og hals hvilket har stor betydning for elevernes trivsel, sundhed og indlæring.

SOLAFSKÆRMNING ER EN AF DE VIGTIGSTE FAKTORER TIL AT SKABE ET GODT INDEKLIMA
Med udvendig solafskærmning dannes skygge på vinduesglasset og opvarmningen stoppes. Dette er den mest effektive måde at stoppe varmetilførslen til rummet på, og dermed holde temperaturen inde i rummet nede.

AUTOMATISK STYRING
Hvis solafskærmningen udføres med automatisk styring, så opnår man den optimale effekt. Solafskærmningen kører således automatisk ned når solen skinner og kører automatisk op når solen er væk, eller det blæser kraftigt op. Bygningen er således skånet for solens opvarmning hele dagen, med optimalt indeklima til følge.

FIRE BUD
Her er fire bud på solafskærmning der kan skræddersyes til næsten alle skoler. Du kan også ganske uforpligtende få et besøg fra en af vores konsulenter til en rådgivning om den bedste solafskærmningsløsning til jeres bygning.

LAMELSKÆRME
Lamelskærme er en god og vindstabil solafskærmning som sidder på bygningens facade og skærmer for solen med sine karakteristiske lameller. Lamelskærme leveres både som faste lamelafskærmninger og som justerbare, kaldet C-lameller. C-lamellerne kan styres indefra, så lyset kan reguleres.

SCREENS
Screens er udvendige rullegardiner i særlige lynlås-systemer, som gør solafskærmningen meget vindstabil og særdeles funktionel. Disse screens kan også konstrueres således, at de følger med vinduet ud, når det åbnes. Man kan altså stadig have solafskærmningen kørt ned, mens man lufter lidt ud.

FALDARMSMARKISER
Med en faldarmsmarkise får du en solafskærmning af høj kvalitet og flot design, der er modstandsdygtig mod det til tider barske danske vejr. Faldarmsmarkisen anvendes især til større vinduer, men den kan også anvendes til mindre vinduer og som koblede anlæg, som ses på billederne.

PARASOLLER
Skal der være overdækning så elever stadig kan være ude på kolde og regnfulde dage, så er en parasol det oplagte valg. Vores parasoller leveres i mange modeller og kan modstå vindstyrker helt op til 27,7 m/sek., afhængigt af størrelse. Alle modeller kan leveres med ekstraudstyr såsom LED-lys og varmelamper.

MEKANISK TYVERI & BRANDSIKRING
I Alux er vi meget erfarne i at levere kombinerede løsninger på tværs af vores specialeområder solafskærmning, mekanisk tyverisikring og brandsikring. Så gælder det, at der også er behov for f.eks. brandsikring af kantinen, tyvrisikring af kontorer eller lignende, så kan vi levere rullegitre og rullejalousier, der er godkendt efter de nyeste EU standarder og derved lever op til alle forsikringsselskabernes samt lovgivningens krav.

Læs mere her: Sådan skaber vi et bedre indeklima i folkeskolen

Yderligere information: www.alux.dk/, tlf. 7026 2140.

Alux A/S
Holmbladsvej 4-6
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15693576
P nummer: 1000961885

Kontaktperson

Bill Torben Jensen
Direktør
+45 87207325 btj@alux.dk

Send til en kollega

0.047