23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt logistikcenter ved Exxit 59 vælger DAN-doors

Nordstern (tidligere CASA Group) er ved at opføre et stort logistikcenter på godt og vel 16.000 m2 ved Exxit59 ved Vejle. Slutbrugeren bliver den tyske transportgigant, Nagel-Group, som specifikt har efterspurgt løsninger fra DAN-doors.

DAN-doors er fast leverandør til Nagel-Group i Tyskland, og det er de gode erfaringer med DAN-doors’ løsninger, der nu er årsag til, at Nagel-Group har efterspurgt de samme dør- og portløsninger til projektet i Vejle.

DAN-doors’ salgschef, Per Pedersen udtaler: ”Vi leverer døre og porte til Nagels logistikcentre i Tyskland, og vi har et rigtig godt samarbejde med koncernen. Nagel kender vores løsninger, og de har gode erfaringer med vores isolerede High Speed porte, som kan bruges i køle- og frostrum uden ekstra skydeport til nattetimerne. I logistikcentre vil man gerne have porte med hurtig åbne- og lukkehastighed, så trafikken bliver så smidig og effektiv som muligt, og til køle- og frostrum vil man gerne have isolerede porte, så man minimerer energitabet. Denne her port kombinerer de to ting. Nagel ved fra deres logistikcentre i Tyskland, at det er en robust og driftssikker port uden service- eller vedligeholdelsesomkostninger, og de vil gerne have den samme løsning i deres logistikcentre i Danmark”. 

Energi og bæredygtighed på dagsordenen
Nagel-Group er en af de største virksomheder inden for fødevarelogistik i Europa, og de arbejder dedikeret med at minimere deres CO2-udledning. De er blandt andet certificeret i overensstemmelse med den nyeste standard for energistyring, ISO 50001:2018 og som medlem af Lean & Green Europe forpligter de sig til at reducere logistikrelaterede CO2-emissioner med mindst 20% inden for fem år. 

Det er derfor også afgørende for Nagel, at det nye logistikcenter kan driftes med så lavt et energiforbrug som muligt, når byggeriet tages i brug i 2023, og det er baggrunden for ønsket om DAN-doors isolerede High Speed port med 10 cm isolering.

Den isolerede High Speed port fra DAN-doors er udviklet specifikt til at reducere energiforbruget i frostrumslagre. Selve portbladet udgøres af særdeles robuste 10 cm tykke lameller, som ikke kan optage fugt, og porten har så god en isoleringsevne, at den er fuldt ud konkurrencedygtig med en traditionel skydeport. Når porten er lukket, er der et minimalt kuldetab, og det bliver derfor unødvendigt at installere en tung skydeport til nattetimerne.

”Det er klart, at det er økonomisk attraktivt kun at købe én enhed per åbning,” siger Per Pedersen og forsætter. ”På adressen i Vejle skal der også installeres certificerede brandskydeporte, så det er slet ikke muligt at lave kombinationen med en let High Speed port og en natskydeport, da det ville kræve tre enheder pr. åbning. Samtidig har den isolerede High Speed port den fordel, at den er bedre isoleret end en let High Speed port, når den er lukket, og det er den trods alt en stor del af tiden, også i dagtimerne”.

Høj driftssikerhed giver færre serviceomkostninger
Trafikken i logistikcentre er i sagens natur høj, og påkørsler sker med jævne mellemrum, når det går lidt for stærkt, eller når trafikken er særligt koncentreret.

Den High Speed port, som skal leveres til logistikcentret på Exxit 59, er udviklet til at kunne holde til både påkørsler, hårdhændet brug og slitage, som er hverdagen i logistikcentre. Selve portbladet udgøres af robuste lameller, der hverken kan knækkes eller bules, og skulle porten blive påkørt, skubbes dugen blot ud af karmbenene, så hverken port, truck eller chauffør kommer til skade. På samme måde skubbes den let tilbage i karmbenene og er dermed køreklar uden behov for professionel assistance.

Denne fleksibilitet giver logistikcentret tryghed for ikke at skulle tage en port ud af drift, hvis den skulle blive påkørt, hvilket både er dyrt og omstændigt. "Nagel-Group i Tyskland oplevede et markant fald i deres serviceomkostninger, efter at fået vores isolerede High Speed port", siger Per Pedersen. "De ringede en dag og spurgte ind til, om der var nogle fakturaer, de ikke havde fået betalt, for de var vant til at betale ret anselige beløb til reparationer og service - beløb, som nu stod urørt på kontoen", slutter salgschefen.

Det nye logistikcenter forventes færdiggjort i starten af 2023 og er en del af det prestigiøse projekt ExXit 59, som dækker hele industriområdet omkring afkørsel 59 ved Vejle.

Læs mere om DAN-doors' isolerede High Speed port her.
Læs mere om Exxit 59 her.

Læs mere om DAN-doors på vores hjemmeside, dan-doors.dk

Vil du kontaktes - helt uforpligtende - af en konsulent?
Ring til os på 87 93 87 00
eller send en mail på dd@dan-doors.dk

Dan-doors a-s
Industrivej 19
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK71283011
P nummer: 1002339436

Kontaktperson

DA
Dorte Ankerstjerne
dan@dan-doors.dk

Send til en kollega

0.063