23948sdkhjf

Har I en sygefraværspolitik?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cabi

Sygemeldinger på arbejdspladsen er lig med omrokeringer, forsinkede leverancer og ekstra planlægning. Heldigvis kan du minimere sygefraværet med den rette indsats. En sygefraværspolitik er et godt sted at starte.

Med en sygefraværspolitik er I klædt godt på, når der kommer sygemeldinger, for den giver jer nogle rammer, I kan holde jer til - både i det daglige, og når det uventede sker.

I vil vide, hvad I bør gøre, når en medarbejder sygemelder sig. Medarbejderen vil vide, hvordan de selv skal agere, når de bliver syge, og hvad de kan forvente fra ledelsen.

I kan lave jeres sygefraværspolitik ganske enkel med nogle få retningslinjer, eller den kan være mere omfattende, hvor I kommer omkring mange ting: alt fra forebyggelse af stress til de konkrete arbejdsgange ved sygefravær og de forskellige roller i virksomheden.

Brug skabelonen og kom godt fra start

Start med at finde ud af, hvad jeres grundlag og niveau skal være. I kan med fordel være opmærksomme på balancen mellem hensynet til den enkelte sygemeldte medarbejder, teamet/afdelingen og virksomhedens daglige drift og økonomi.

Cabis skabelon giver jer en punktvis oversigt over de ting, I bør forholde jer til, når I skal lave en sygefraværspolitik.

Du finder skabelonen her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cabi

Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Danmark
Cabi

Send til en kollega

0.113