23948sdkhjf

Brug ESG til at fortælle om din virksomheds sociale ansvar

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cabi

Med ESG kan du arbejde strategisk og vise dine kunder, samarbejdspartnere og investorer, at du tænker bæredygtighed ind i din virksomhed. Med en god ESG-måling viser du samtidig, at din virksomhed er social ansvarlig.

ESG står for Environmental, Social and Governance. Altså forhold i din virksomhed, der vedrører miljø-, sociale og ledelsesmæssige aspekter. Jo bedre din virksomhed klarer sig på de tre områder, desto mere ansvarlig vil din virksomhed blive vurderet til at være.

ESG har også en betydning for din virksomheds finansielle muligheder. Flere og flere investorer lægger nemlig vægt på ESG, og bruger det som målestok for bæredygtige investeringer.

”At have styr på data, og at I kan beskrive, hvad I gør, kan helt enkelt få kunder til at vælge én virksomhed fremfor en anden. Selvom mange små virksomheder tager socialt ansvar, når de fx fastholder og rekrutterer, får de ikke fortalt historien og sendt data med, når de afgiver tilbud på opgaver. Desværre."
Mette Rønnau, direktør i Cabi.

Arbejd med S’et i din virksomheds ESG

Som lille eller mellemstor virksomhed kan man høste store fordele ved at arbejde strategisk med S'et i ESG.

Du kan fx komme et skridt foran ved udbud og tilbudsgivning ved at profilere din virksomheds sociale indsatser. Eller du kan styrke din virksomheds synlighed og troværdighed på området ved at kunne fremlægge virksomhedens sociale ansvar med data. En del virksomheder oplever allerede nu, at de står bedre i forhold til banklån, når der er styr på de sociale data.

De større virksomheder kan også være omfattet af årsregnskabslovens krav om at gøre rede for deres samfundsansvar ved hjælp af ESG-nøgletal. Derfor kan det betale sig at være særligt opmærksom på S’et i din virksomheds ESG, hvis I fx leverer til en sådan virksomhed.

Vil du vide mere, så læs mere om ESG og socialt ansvar her.

Du er også velkommen til at kontakte Cabi på telefon 8612 8855 og få gratis rådgivning.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cabi

Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Danmark
Cabi

Send til en kollega

0.111