23948sdkhjf

Egenkontrol & analyser af fermenterede pølser

| Medlemsnyhed | Indrykket af Eurofins Steins Laboratorium A/S

Eurofins Steins Laboratorium kan hjælpe med at dokumentere fravær af sygdomsfremkaldende bakterier i fermenterede pølser.

Fødevarestyrelsen kører i denne tid en kontrolkampagne med fokus på fermenterede pølser. Kontakt Eurofins Steins Laboratorium og få styr på fødevaresikkerheden, ved produktion af Fermenterede pølser.

Læs mere her: https://www.eurofins.dk/steins/kampagner/fermenterede-poelser/

Hos Eurofins Steins Laboratorium kører vi lige nu en støttekampagne, for at hjælpe fødevarevirksomheder med at være up to date, i forlængelse af Fødevarestyrelsens fokuskampagne.

Sygdomsfremkaldende bakterier kan overleve i  produkter, der ikke er varmebehandlede. Under produktion af spegepølser sikrer fermenteringskulturen at pH falder, men de patogene bakterier kan overleve såvel lavt pH som den efterfølgende tørring. Derfor vil   de bakterier der er i råvaren også i stor grad findes i færdigvaren.

Fødevarevirksomheder skal vha egenkontrol styre og dokumentere fravær af sygdomsfremkaldende bakterier i fødevarer. 

De kritiske bakterier i tørrede fermenterede pølser er salmonella, E coli og herunder STEC (shigatoxinproducerende E coli).

Symptomer på fødevareforgiftning er i begge tilfælde feber, diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og hovedpine. I Danmark registreres årligt omkring 1000 tilfælde af salmonellose og ca. 250 tilfælde af sygdom med STEC. Begge forgiftninger kan for udsatte personer være skyld i dødsfald.

Eurofins kan hjælpe med at dokumentere fravær af sygdomsfremkaldende bakterier. Vi udfører analyser for salmonella, E coli og STEC. Vi hjælper også gerne med at dokumentere forløbet af fermenteringsprocessen fx ved måling af pH eller vandaktiviteten (aw).  Vi hjælper desuden med egenkontrolprogrammer og audit.

Læs mere her: https://www.eurofins.dk/steins/kampagner/fermenterede-poelser/

Medlemsnyhed

Indrykket af
Eurofins Steins Laboratorium A/S

Ladelundvej 85
6600 Vejen
Danmark
Eurofins Steins Laboratorium A/S

Send til en kollega

0.078