23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Barrieretest resultater viser at plast er på højde med glas

[b]Et langvarigt og grundigt barrieretestforløb gennemført af Superfos giver både den førende emballageproducent og deres kunder en nyskabende tilgang til markedet – og viser, at plast kan være lige så godt som glas.[/b]

Et langvarigt og grundigt barrieretestforløb gennemført af Superfos giver både den førende emballageproducent og deres kunder en nyskabende tilgang til markedet – og viser, at plast kan være lige så godt som glas.

Innovation er nøgleordet for Superfos i produktudviklingen og det løbende samarbejde med kunderne. Som en del af innovationsprocessen, testes barriere egenskaberne på længere sigt.

Frisk i mere end to år
Et eksempel er rødkål. Forseglet i en SuperFlex spand med barriere-etiket, membran og membranlåg, beholdte rødkålen både farven og friskheden i 27 måneder. I almindelige plastspande bliver rødkål normalt brun efter 4 måneder, men testen viste stort set ingen ændring i farven efter mere end to år.

Projektchef Lars Skjold Frederiksen fra Superfos siger:

”Det er et stort skridt i den rigtige retning, og det beviser, at plastspande kan holde fødevarer friske meget længere med barriere-etiketter og membran, og at de kan konkurrere på lige fod med glas, når det kommer til opbevaring af fødevarer.”

Imponerede kunder
Andre prøver viser, at produkter, der normalt opbevares i glasemballage som f.eks. marmelade, syltede agurker og rødbeder, kan holde sig frisk i en Superfos plastemballage i mere end 18 måneder uden at miste farve og smag.

”Disse testresultater viser, at plastemballage kan konkurrere med glas. Indtil videre har holdbarhed været den største udfordring i forbindelse med konvertering fra glas til plast, men nu viser der sig nye muligheder for vores kunder. De kan nu optimere deres produktion, fordi den tomme emballage ikke bruger så meget plads på lageret, larmen mindskes betydeligt og sikkerhedsniveauet forbedres sammenlignet med glas, fordi der ikke er fare for glasskår i produktionen. Endelig reduceres CO2 udledningen fra transporten pga. vægtreduktion og bedre udnyttelse af pallepladsen,” forklarer Lars Skjold Frederiksen og slutter:

”De kunder, vi tester for, bliver altid meget imponerede over resultatet, og det er det vigtigste for os.”

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43239511
P nummer: 1003207217

Send til en kollega

0.047