23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gode råd når dankortterminalen er nede

Når dankortterminalerne er nede, kan det være nødvendigt at benytte offline-transaktioner. Her kan du læse om proceduren for offline-transaktioner, og hvordan du hurtigt omstiller dig.

Den 20. januar var der nedbrud hos Nets. Nedbruddet betød, at onlinetransaktioner fra Dankortterminalerne ikke kunne komme igennem til Nets, og at der kun kunne gennemføres offlinetransaktioner i perioden. For visse korttyper, der kræver onlineadgang, kunne der slet ikke gennemføres transaktioner.

Nets opfordrede i perioden betalingsmodtagerne til at gennemføre dankortbetalinger offline. Det betyder, at forretninger, der i perioden har taget imod betalinger offline, er omfattet af den sædvanlige dækningsgaranti på 4.000 kroner.

Det skal du huske, hvis du går offline
Din betalingsgaranti ved offline transaktioner afhænger af situationen. Hvis Nets melder om tekniske problemer som følge af fejl i deres systemer og anbefaler offline transaktioner, er betalingsgarantien for dankorttransaktioner uændret. Vær dog opmærksom på, at du fortsat skal benytte chip og PIN for at blive dækket af betalingsgarantien. For internationale betalingskort varierer betalingsgarantien for offline transaktioner. Tag eventuelt kontakt til din indløser for at få et overblik over betalingsgarantien for offline betalinger med forskellige korttyper.

Kort, der kan gennemføres offline:
•Dankort
•VisaDankort
•Hovedparten af kreditkort

Kort, der ikke kan modtages offline:

•Debetkort, da de kræver saldokontrol
•Enkelte kreditkort

Der findes klare procedurer for, hvordan du skifter til offline betalinger. Hvordan du omstiller din betalingsterminal afhænger dog af, om terminalen er integreret med et kassesystem. Du kan eventuelt tage kontakt til din terminalleverandør, hvis du er i tvivl om proceduren eller mangler en manual til at omstille din terminal fra online til offline.

Dansk Erhverv drøfter med Nets, hvordan det sikres, at lignende fremtidige nedbrud kan forebygges.

Dansk Erhverv
Børsen, Slotsholmsgade 1-3
1217 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43232010
P nummer: 1003073049

Kontaktperson

JB
Jesper Brønnum
Kommunikationskonsulent
+45 33746567 jeb@danskerhverv.dk

Send til en kollega

0.049